„Je to bohužel tak. Radim je momentálně schopen jen běžet rovně a vystřelit na koš. Další jiné pohyby mu koleno nedovolí,“ poznamenal trenér Kryštof Vlček, který má celý tým na povel. Sportovní ředitel a hlavní kouč Petr Czudek si plní reprezentační povinnosti. „Radim půjde na plastiku. Vypadá to na půlroční absenci,“ vypočítává mladý trenér.

Opavští basketbalisté v přípravěZdroj: Ondřej Ludvík

S týmem momentálně trénují nově také dva mladíci, kteří naposledy působili v ostravských Snakes. Jedná se o Jana Mičku a Adama Robenka. „Oba jsou šikovní. Adam je navíc opavským odchovancem, vedl jsem ho v mládežnických kategoriích, je to hráč s velkou energií,“ řekl Vlček na adresu mladých hráčů.

SFC Opava.MFK Karviná
Opava míří na soustředění do Rakouska, prověří ji Rapid Vídeň

Opavští mají dvoufázové tréninky, první přípravný zápas je čeká patnáctého srpna v polských Gliwicích. Otázka je, jak to bude mít Opava s pohárovou Evropou. Předkolo Ligy mistrů ani FIBA Cup hrát nebude. „Podali jsme přihlášku do Alpe Adria cupu. Údajně má tato soutěž být v novém ročníku více kvalitnější, než tomu bylo v minulosti, což zní zajímavě,“ zakončil Kryštof Vlček.