Dohromady se daly na podzim po loňské olympiádě v Tokiu. „Máme odehraných pět turnajů, takže tam je ještě spousta práce,“ připomíná Barbora Hermannová, že jsou teprve na začátku společné kariéry.

Přesto se už 5. místem na challengeru minulý týden v Turecku kvalifikovaly na červnové mistrovství světa v Římě. „Byl to poslední možný turnaj, na kterém jsme mohly uhrát nějaký výsledek. A zahrály jsme tam výborně. Po půlroce trénování jsme na mistrovství světa. To je úžasný výsledek,“ radovala se rodačka z Ostravy.

Čeští plážoví volejbalisté Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner na loňském turnaji v Ostravě obsadili 2. místo.
Mečbol s Brazilci nedali, bojují ale dál. Diváci nás ženou dopředu, říká Perušič

Na pláži pod vysokými pecemi se ale dvojici zatím nedaří, oba své čtvrteční zápasy prohrála. Dopoledne podlehly čtvrtým nasazeným Brazilkám Talitě a Rebecce 0:2 (-18, -15). „Máme to těžké, je tady světová elita a za normálních okolností bychom hrály kvalifikaci,“ připomíná, že do hlavní soutěže se dostaly na základě divoké karty.

„Myslím, že v prvním setu jsme Brazilky hezky potrápily až do koncovky. Tam bylo škoda nějakých dvou chybiček, mohly jsme možná uhrát jeden set,“ vrátila se k úvodnímu duelu v základní skupině D. Odpoledne se pak na centrkurtu utkaly se Švýcarkami Hüberliovou a Brunneovou. I s nimi prohrály 0:2 (-11, -21).

Nové skleněné trofeje pro jubilejní 10. ročník Českého běhu žen 2022, který se koná v sobotu 28. května v Ostravě. Inspirací k nim byla lidová hračka káča.
Centrum Ostravy bude patřit ženám. Poběží pro skleněnou káču. Podívejte se

„Měly jsme setbol, ale to bylo asi jediné, co jsme v tom celém zápase mohly… Jsou to holky, které letos už mají placku z challengeru v Dauhá, loňské mistryně Evropy, výborný tým,“ mrzela Hermannovou nevyužitá šance ve druhé sadě. „V prvním setu jsme nedokázaly soupeřky zatlačit servisem, naopak samy jsme zkazily tolik podání, že jsme jimi nezatlačily vůbec. Ale jsme rády, že si proti těmto holkám můžeme zahrát a sbírat zkušenosti. Pro nás je každý zápas, i prohraný, cenný,“ konstatovala.

Do čtvrtfinále postoupí ze základní skupiny dva nejlepší páry, jejich šance je minimální. „Ale ještě si to tady užijeme. Zítra půjdeme zase do plných,“ připomenula Hermannová, že v pátek od 12.40 hodin se jediné Češky v hlavní soutěži žen utkají s brazilskou dvojicí Taiana Lima a Hegeile.