Do play-off šli z Češi 1. místa ve skupině A, kde v pátek porazili 2:1 Italy Rossiho a Carambulu s jeho dělovým podáním do nebe, pak bez ztráty setu zvládli v dešti souboj se Španěly Herrerou a Gavirou. „Podmínky nám pomohly hodně. Jejich hra je založená na podání a to jim až na pár es od začátku příliš nešlo. Dobře jsme přihrávali a dostali se i z několika těžších situací,“ hodnotil Perušič rozhodující duel se Španěly, kteří turnaj pod vysokými pecemi v roce 2018 vyhráli. Letos se do něj probojovali z kvalifikace.

České jedničky Herreru a Gaviru dobře znají, často s nimi trénují. „Ničím jsme se příliš nepřekvapili. Jediný rozdíl byl, že nám se zápas extrémně povedl. Byli jsme doma, Španělům nešel servis a my jsme tým, proti kterému musí dobře podávat. Nemají nejvyšší blok a na tvrdším písku po dešti je to hodně znát,“vysvětlil Perušič.

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová (vpravo) a Marie Sára Štochlová podlehly ve třetím zápase J&T Banka Ostrava Beach Pro 2022 brazilskému páru Taiana Lima a Hefeile 0:2. Naopak Ondřej Perušič a David Schweiner porazili Italy Carambulu s Rossim 2:1.
Kurňa, je to škoda, litovala Hermannová po zápase s Brazilkami. Podívejte se

„Náš hlavní cíl v Ostravě je každoročně hlavně hrát dobrý beachvolejbal tak, aby se to divákům líbilo předvedli jsme se před domácím publikem. To se nám zatím myslím povedlo, byť ty výkony, zejména ze začátku, nebyly úplně ideální,“ konstatoval Peruič.

„Jsme rádi, že jsme se zlepšili, bylo těžké být ještě horší. Doufám, že se nám výkon podaří zopakovat,“ přál by si Schweiner navázat na minulé ročníky, kdy skončili dvakrát druzí a jednou čtvrtí. „Tenhle turnaj máme strašně rádi a doufáme, že se v něm udržíme co nejdéle,“ doplnil jeho parťák z písku.

Čeští plážoví volejbalisté Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner na loňském turnaji v Ostravě obsadili 2. místo.
Mečbol s Brazilci nedali, bojují ale dál. Diváci nás ženou dopředu, říká Perušič

J&T Banka Ostrava Beach Pro 2022 - turnaj světové série Elite 16

Ženy - skupina D: Hermannová, Štochlová (12-ČR) - Taiana Lima, Hegeile (5-Braz.) 0:2 (-14, -17).

Muži - skupina A: Perušič, Schweiner (1-ČR) - Carambula, Rossi (8-It.) 2:1 (-19, 18, 19), Perušič, Schweiner - Herrera, Gavira (16-Šp.) 2:0 (12, 17), skupina D: Nicolai, Cottafava (13-It.) - Šépka, Semerád (12-ČR) 2:0 (16, 17), Šépka, Semerád - Bryl, Losiak (5-Pol.) 0:2 (-19, -19).