Středočeši se o víkendu vypořádali s Ostravou, navíc i přes virózu, která skolila hned několik hráčů. „Hrajeme doma a do zápasu půjdeme razantně, bez žádných jiných myšlenek než vítězných,“ říká trenér Opavy David Klapetek.

Po třech porážkách v Novém Jičíně, Liberci a Pardubicích, ve kterých chybělo Opavě několik hráčů kvůli zraněním, je ve vyrovnané tabulce potřeba zvítězit a přiblížit se postupové osmičce.

„Venku se nám teď nevedlo. Limitovala nás zranění, ale na to se nechci vymlouvat. Je pravda, že přišel i pokles formy, ale také únava,“ vysvětluje si pád na předposlední pozici opavský lodivod, který bude mít k dispozici kompletní kádr.

„Uzdravil se i Ondra Dygrýn,“ pokračuje Klapetek.

Příčinou je i nezkušenost některý hráčů s nejvyšší soutěží. „Liga se nachází v takovém stadiu, kdy mužstvu trochu dochází šťáva. Nejsme tolik zkušení a hůře se teď se vším vypořádáváme,“ přiznává. Nedaří se ani v úvodu sezony skvěle hrajícímu Michalu Čarneckému, s dvaatřiceti minutami nejvytíženějšímu hráči opavského mužstva.

„U Michala je to složité, protože hraje rozehrávače, a pokud se nedaří celému týmu, i kdyby se postavil na hlavu, tak to nepůjde,“ je přesvědčen Klapetek.

Kolín zdá se být na první pohled snadným soupeřem. Dvě vítězství v posledních třech duelech však naznačují, že Středočeši s novou posilou Amesem, jenž přišel z Prostějova, jdou herně nahoru. „Vnímáme a sledujeme, že se Kolín zvedl, ale pokud se chceme dostat do klidných vod, popřípadě se vyhoupnout na pozice zaručující play-off, musíme se soustředit jen a pouze na vlastní výkony,“ burcuje Petr Czudek.

Zkušený rozehrávač si je vědom důležitosti utkání. Nabádá především k soustředěné hře. „Důležité bude udržet koncentraci po celých čtyřicet minut. V poslední době se nám dařilo hrát to, co chceme, jen v určitých úsecích hry, což je málo,“ dodává.