Tradiční akce Českého olympijského výboru nezastavila ani doba koronavirová, o čemž přesvědčuje jedna z členek projektu a bývalá havířovská atletka Šárka Kašpárková.

Český atletický svaz byl jedním z prvních, který na svých webech spustil instruktážní videa, podle kterých si děti mohou doma zacvičit. Dneska má prakticky každý sportovní svaz na svém webu podobná instruktážní videa zaměřená na cviky pro daný sport.

Sazka olympijský víceboj.Zdroj: Deník

„Náš projekt slouží především učitelům základních škol, aby měli zpětnou vazbu od dětí, které se rozhodnou plnit tento online tréninkový deník. Je zaměřený na všestranný sportovní rozvoj žáků a na doplnění disciplín, které dětem chybí k tomu, aby získaly Odznak všestrannosti. Někdo totiž třeba měl splněno sedm disciplín, ale scházely mu tři. Ty si může na základě cvičení v online deníku dodělat doma,“ přibližuje Kašpárková.

Děti nebo rodiče mají v tomto programu možnost zapisovat na webu Sazky olympijského víceboje výsledky v jednotlivých disciplínách víceboje a učitelé je jednoduše a přehledně najdou na jednom místě v adminu.

„Třeba minulý týden probíhala akce Poměř síly s Mirkou Knapkovou, kde se soutěžilo v sedech-lezích. Žák si ve své online kartě napsal svůj výsledek a učitelé tělocviku na konci týdne vidí, kolik dětí bylo aktivních, kdo toho kolik zvládl a mohou si výsledky vyhodnotit,“ vysvětluje Kašpárková.

Cílem je udržet děti v dobré kondici. „Přidat se mohou i dospělí. Trénované tělo se pak i lépe vypořádá s různými nemocemi, což je zvlášť dnes aktuální,“ připomněla bývalá olympionička společný boj nás všech s koronavirem.

Karvinští fotbalisté začali mezi dezinfekcí společnou přípravu.
Dezinfekce a míč. Karviné začala příprava

A jaké disciplíny udržují děti v permanenci? „Skoky z místa, hluboký předklon, již zmíněné sedy-lehy, také švihadlo,“ upozornila závěrem Kašpárková.

Všechny dostupné informace a cviky naleznou zájemci na internetových stránkách projektu www.sazkaolympijskyviceboj.cz.

Ivan Karabec - paralympijský reprezentant v ping pongu.
Ivan Karabec doma nelelkuje
Rouškový úklid vodáků z Posejdonu zbavil břehy Olše stovek kilogramů odpadu.
Rouškový úklid vodáků z Posejdonu zbavil břehy Olše čtvrt tuny odpadu