Svěřenci trenéra Miroslava Tůmy přitom před zápasem nebyli v jednoduché situaci. Ze zkušených hráčů do Jičína totiž odjel pouze David Žurek a brankář Dalibor Fišer. Zbytek si plnil povinnosti ve velkém fotbalu a sestavu museli doplnit dorostenci.

Zmíněný Žurek sice otevřel gólový účet utkání, ale domácí dokázali nastřílet tři branky a otočili. Do poločasu se alespoň povedlo snížit Jakubu Tůmovi.

„Vzhledem k tomu, v jaké sestavě jsme do Nového Jičína odjeli, změnili jsme taktiku. V první půli náš tým hrál zezadu a útočil z brejků. Více otevřít jsme to chtěli až ve druhé půli. Věděli jsme, že domácí budou nervóznější a hlavně kvůli prohře z prvního měření sil budou muset více tlačit dopředu,“ komentoval kouč Miroslav Tůma.

A taktika vyšla.

Top Dogs se už ve zbytku zápasu prosadit nedokázali, kdežto Ferram připojil tři góly, přičemž David Žurek zkompletoval hattrick.

„Skvěle nás podržel brankář Fišer, který chytil několik tutovek soupeře. Naši futsalisté do toho dali všechno a někdy hráli na hranici sebeobětování. Pokládali se do střel a opravdu to odmakali. Třešničkou na dortu byl závěrečný gól Davida Žurka, který při powerplay Nového Jičína skóroval ranou přes celé hřiště do prázdné brány,“ doplnil Miroslav Tůma.

Ferram díky druhému vítězství nad Top Dogs ovládl čtvrtfinálovou sérii a postoupil do semifinále divize.

Top Dogs Nový Jičín – Ferram Opava 3:5 (3:2)
Branky Ferramu: D. Žurek 3, J. Tůma, Režnar.
Ferram: Fišer – D. Žurek, J. Tůma, Šimeček, Kremer, Hudeček, Režnar. (dus)