Místo toho, aby se snažila Opava svého soupeře utahat, přistoupila na jeho hru. Sice se dostávala do šancí, avšak gól za celý zápas vstřelit nedokázala.

„Sudky přijely v oslabené sestavě. Vlastně se sjížděly ještě v průběhu utkání. Měli jsme na ně vletět, prostě je unavit, místo toho jsme se zbytečnými vyloučeními oslabovali sami,“ hledal příčiny domácí porážky opavský útočník Dušan Vladař.

„Opticky jsme měli hru pod kontrolou, ale nebylo to z naší strany ono,“ pokračoval zkušený útočník.

On sám dvě příležitosti zazdil, a když se netrefili ani Hendrych se Štindlem, přišel pro Slezany šok. Dvě minuty před koncem propadli v útočném pásmu, míček putoval do rohu za opavskou brankou, kde ho chtěl gólman Klepač rozehrát, bohužel se ho zmocnil hostující hráč, nahrál před prázdnou branku a sen o bodovém zisku se Opavě rozplynul jako pára nad hrncem.

„Dostaneme pouze jeden gól a nejsme schopni bodovat, to je špatné. Hlavně doma takhle lacině ztrácet body je trestuhodné,“ hledal těžko slova Vladař, který si s Adamem Führichem zahrál i v obraně, to bylo v době, kdy se domácí kouč snažil hru oživit.

„Nezbývá nám nic jiného než zvednout hlavu a hlavně se umravnit. Zbytečná vyloučení nás sráží,“ uzavřel Dušan Vladař.

SHC Opava - Sudoměřice 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Opava: Klepač – Christ, Šindlář, Fůhrich, Pavlík, Hlaváček – Tesař, Capinský, Vladař, Hendrych, Přibyla – Vrána, Boželník, Porubčanský, Anděl, Štindl