„V prvním zápase soupeř hlavně bránil a spoléhal na svého gólmana. Nám se ale dařily přesilovky. Ve druhé části jsme svou dominanci potvrdili. Dali jsme další dva góly a bylo rozhodnuto. Třetí třetina se hrála v pomalejším tempu. Bylo vidět, že oba týmy šetří síly na další zápas.  Nakonec se nám podařilo přidat pátou branku,“ ohlédl se za prvním duelem opavský gólman Jonáš Grufík.

SHC Opava – Kelti 2008 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Branky: Přibyla 3, Staníček, Satek

Druhý zápas byl podstatně jiný. Domácí sice vedli, Kladno ale v prostřední třetině dalo tři branky. Ve třetí vrátil domácí do utkání proměněným samostatným střílením Palcer, avšak vyrovnat se domácím nepodařilo. 

„Skvělý soupeř, krásné počasí a početná divácká kulisa. To byl zápas s Junglem. Soupeř měl od začátku více možností, ale nám se povedlo dát šťastný gól. V druhé třetině nás soupeř zajel a byl opravdu lepší, o čemž svědčí i branky v naší síti. Ve třetí třetině jsme bojovali, měli jsme i více šancí ale povedlo se nám jen snížit. I tak to bylo krásné utkání,“ okomentovala druhé střetnutí opavská jednička.

SHC Opava – SK Jungle Fever Kladno 2:3 (1:0, 0:3, 1:0)

Branky: Sukeník (Palcer)  Palcer

Opava: Grufík, J.  Blažek - Marek, Prokeš. Šindlář, Palcer Tomáš, Mareta, J. Staníček , Vladař, Přibyla, Volný, Zavřel,V.  Palcer, Sukeník, Hlaváček, M. Blažek, A. Holuša,  D. Holuša, Satek, Konečný, Smuda. Trenér: Jiří Christ.

Ilustrační foto
Florbalisté nečekaně klopýtli na Vysočině