Přitom před startem jara, kdy Opavští měli před sebou porci čtyř zápasů na domácím hřišti, to nevypadalo se Slezany vůbec špatně, okupovali sedmou příčku, navíc se jim vyprázdnila marodka. „Jenomže realita je zcela jiná. Dostali jsme čtyři velké facky a jsme na dně,“ komentoval situaci po čtyřech porážkách v řadě kapitán týmu Petr Christ.

„Nechci se vymlouvat na štěstí nebo nepřízeň rozhodčích. Za současné postavení v tabulce si můžeme jen my sami. Někteří hráči by se nad svým počínáním měli zamyslet. Nedávají tomu tolik, co by měli, a to pak těžko můžete dělat dobré výsledky. Stačí se podívat na účast na trénincích.

Máme před sebou dva týdny, kdy nehrajeme. Místo to, abychom pilovali třeba přesilovky, tak se objeví nemoci, nachlazení atd., “ kritizoval otevřeně kapitán své spoluhráče.

Podle jeho slov Opava všechny čtyři duely jara prohrát nemusela. „Třeba Vlašim byla krásně hratelná. Nebyli jsme schopni dát gól, naopak soupeř tvrdě trestal naše laciné chyby,“ poznamenal zkušený obránce.

V tabulce patří SHC předposlední příčka, což by v konečném zúčtování znamenalo účast v baráži. „Samozřejmě, že se pod sebe díváme, ale hratelné je ještě play off. Ve hře je devět bodů. Jenomže máme těžký los,“ pokrčil rameny Petr Christ.

O tomto víkendu míří hokejbalisté na sever Čech, přesněji do Mostu a Ústí nad Labem. „Když uhrajeme čtyři body, jsme ve hře o play off,“ počítá nahlas Petr Christ. „Jenomže,“ odmlčí se vzápětí. Dobře ví, že oba víkendoví soupeři mají svou kvalitu.

„Jsou bezesporu favority. Těžko se s nimi můžeme pouštět do nějakých velkých ofenzivních manévrů, to by byla naše smrt,“ uvědomuje si kapitán SHC Opava a dodává: „S Ústím to bude zápas o šest bodů, tak k němu musíme i přistoupit.“

V sobotu v Mostě se začíná v 18 a o den později v Ústí nad Labem ve 13 hodin.