Slezané si od prvních minut sjednali na palubovce respekt. „Kolín byl pro nás velkou neznámou. Docela obměnil kádr. Proti nám ale chyběl jejich nejlepší hráč Adam Číž,“ začal utkání rozebírat opavský rozehrávač Jakub Šiřina. „Vyšel nám vstup do zápasu. Dali jsme do něj spoustu energie, navíc jsme měli slušné procento při střelbě z dálky. Šli jsme do trháku, který nás uklidnil,“ pokračoval jednatřicetiletý rozehrávač.

Středočeši se snažili nadechnout. „Po přestávce jsme měli krátký výpadek, ale po time jsme se vrátili k naší hře,“ podotkl autor sedmadvaceti bodů. „Zasloužené vítězství na úvod,“ dodal jedním dechem.

Ilustrační foto.
Nešťastná prohra Basketu 2010

Opavu v přípravě trápila obrana. Dostávali řadu laciných košů. „V přípravě to nebylo ono, ale na druhou stranu je to období, ve kterém se pracuje na odstraňování chyb. Něco jsme si k tomu řekli. Už na turnaji v Levicích to bylo lepší. V Kolíně nám obrana fungovala dobře, ale jak na tom skutečně jsme, ukážou až zápasy se silnějšími soupeři,“ zvedl prst Jakub Šiřina.

Už ve středu se Slezané představí na domácí palubovce. „Hradec Králové nepatří k týmům ze špičky, ale v žádném případě ho nesmíme podcenit. Chceme doma vyhrávat a udělat si z naší palubovky nedobytnou tvrz,“ hlásí opavský rozehrávač.

Ilustrační foto.
Basketbalisté začali výborné, jasná výhra v Kolíně

Jakub Šiřina má za sebou úspěšnou a zároveň náročnou misi s národním týmem v Číně. V sobotu se ukázal jako pravý lídr. „Cítím se v pohodě. V Číně jsme toho moc nenatrénovali a vzhledem ke své malé minutáži jsem měl po návratu trochu problémy s fyzičkou. Podařilo se mi do toho ale zpátky rychle dostat. Zápas v Kolíně jsem si patřičně užil. Věřím, že toto vítězství nás všechny nakopne k dobré sezoně,“ zakončil Jakub Šiřina.