Osudným se posádce týmu Martina Prokopa stala poslední testovací jízda před začátkem Dakaru. Oba dva závodníci jsou v pořádku, nicméně i tak zamířili na pozorování do nemocnice. Nehoda ovšem byla natolik vážná, že Kolomý se Strossem letošní Dakar nepojedou. Auto totiž nebude možné opravit do takového stavu, ve kterém by prošlo odpolední technické přejímky.

„Martin Kolomý se svým navigátorem Martinem Strossem měli bohužel během tohoto testu nehodu, při které šel jejich závodní speciál přes střechu. Posádka je v pořádku, přesto míří na kontrolu a pozorování do nemocnice. Jejich účast v soutěži je v této chvíli nejistá, další informace přineseme co nejdříve,“ uvedl tým MP-Sports.

Záchranáři - Ilustrační foto
Česku docházejí záchranáři. Pětina už má přes šedesát let
Marcela Reichelová, předsedkyně SOS Moravskoslezské­ho kraje.
Chcete půjčku splatit předčasně? Pozor, může to mít i svá úskalí

Zanedlouho vydal své prohlášení také samotný Kolomý.

„Moc vás zdravím. V úvodu chci všem opravdu moc poděkovat za projevenou podporu od začátku oznámení mé účasti na Dakaru 2020. Vaše zprávy a komentáře byly prostě úžasné a nabíjely mne energií a odhodláním jít do toho. Někdy bohužel stačí vteřina a je všechno jinak. S Jirkou Štrossem do Dakaru 2020 neodstartujeme, nedovolí nám to technický stav vozidla ani ten můj, zdravotní. Moc děkuji, Váš Martin.“

Novoroční výstup na Uhlířský vrch v Bruntále. Na Nový rok ve středu 1. ledna se konal třicátý ročník.
Novoroční výstup na Uhlířský vrch

TOMÁŠ CHALUPA