„Nejmladší naděje hlučínských mažoretek patřily mezi favoritky celého mistrovství, v průběhu sezony totiž děvčata dosahovala skvělých výsledků. Holčičky se nakonec právem radovaly ze zlatých medailí a titulu republikových šampionek ve velké formaci osmnácti děvčat s choreografií na téma pohádkové Zvonilky,“ říká trenérka Karin Wronová.

Většina malých hlučínských mažoretek přitom s tímto sportem začala až loni v září. „Z dalších tří startů získaly holky další tři medaile, a to v kategoriích malých formací, v duetech a sóle. MK tedy zvítězilo ve všech čtyřech disciplínách s hůlkou v nejmladší kategorii a děvčata se tak stala nejlepším družstvem České republiky,“ pokračuje.

Ivan Kopecký - Ilustrační foto.
Kopecký tým chválil, mrzelo ho, že nemohli hrát Opoku s Juřenou

Mažoretky vezou z mistrovství osm medailí.Zdroj: MK BallerisimoMezi silnou konkurenci patřilo MK Ballerisimo i na MČR ve výkonnostní třídě A v Ostravě. „Největším úspěchem bylo stříbro a titul první vicemistryně ČR ve velké formaci juniorek, kde soutěžilo jednadvacet děvčat ve věku 12 až 15 let. Obstáli jsme v konkurenci dvanácti skupin. I další výkony se nesly ve stříbrném duchu. Druhé místo si za choreografii Agentek 007 vybojovaly kadetky, další titul vicemistryň přidalo juniorské duo a třešničkou na dortu bylo stříbro a čtvrtý titul kadetek v kategorii duo s choreografií Samurajky,“ vyjmenovává Karin Wronová.

Ve finále MČR v kategoriích s třásněmi v Náchodě pak přivezla děvčata první místo a staly se tak mistryněmi ČR v kombinaci hůlek a třásní.

„I letos jsme se tak zařadili mezi nejlepší kluby u nás. Děvčata vozí ze soutěží po republice i ze zahraničí mnoho cenných medailí a titulů. Není výjimkou, že některá z holek přiveze z jedné soutěže i osm medailí, což svědčí nejen o dobrém zázemí, ale i o kvalitním a profesionálním trenérském týmu,“ pochvaluje si Karin Wronová s tím, že mažoretkový sport už dávno není jen o tréninzích s hůlkami či třásněmi, ale děvčata mají i baletní a gymnastickou průpravu. Nyní čeká její svěřenkyně Mistrovství Evropy v Chorvatsku a Mistrovství světa v Praze.

Možnost nahlédnout do tréninkového chodu klubu mají zájemci v pátek 21. června od 16 hodin, kdy proběhne den otevřených dveří v prostorách MK na ZŠ dr. Miroslava Tyrše v Hlučíně. 

Ilustrační foto
Silnice brázdil opakovaně bez řidičáku, skončil ve vazbě
Hvozdnický expres na nádraží Opava-východ.
OBRAZEM: Hvozdnický expres vyrazil do nové sezony