„Svitavy rozhodně nepatří v tabulce na pozice, na kterých se momentálně nacházejí. Mají silný tým. Naše vítězství má proto velkou cenu,“ podotkl Jakub Šiřina. „My jsme měli dobrý vstup, v prvním poločase jsme hráli dobře jak v útoku, tak obraně,“ pokračoval opavský kapitán. Jeho tým šel do dvouciferného vedení. Jenomže ve třetí čtvrtině přišel obrat. „Začali jsme kupit chyby, to byla voda na mlýn domácím. Nejen, že naše vedení vymazali, dokonce šli do vedení. Naštěstí jsme jim nedovolili jít do žádného trháku,“ zvedl prst opavský rozehrávač.

Lukáš Železník
Opavská mise Lukáše Železníka skončila předčasně

Utkání dospělo do prodloužení. „V závěru normální hrací doby jsme ubránili útok domácích a prodloužení zkušeně zvládli,“ vydechl si autor sedmatřiceti bodů.

Čekalo se, že Opavě dojde dech, hrála v úzké rotaci. „Chyběl nám Zelo (Filip Zbránek, poznámka autora), klíčový hráč týmu. Spolu s mladýma nás bylo devět, ale i tak jsme to zvládli. Ukázali jsme, že můžeme hrát i v úzké rotaci,“ podotkl Jakub Šiřina.

Osobně odehrál velký zápas. „Někdy mi přišlo, že ve svitavské obraně mám den otevřených dveří. Proč by měl člověk vymýšlet složité signály, když to šlo tak jednoduše,“ pousmál se ostravský rodák. Reprezentační kapitán byl přitom i soupeřovými hráči zdvojován. „Zkoušeli zdvojení, ale i tak se mi dařilo jejich obranu napichovat,“ řekl ještě.

Slezané tentokrát netěžili ze své nejsilnější braně, střelby z dálky. „Nebylo to poprvé, kdy jsme soupeře trojkami nepřezstříleli. Ukázali jsme, že dokážeme být úspěšní jinak. Naše hra je vyvážená. Nejsme pro soupeře, tolik čitelní,“ konstatoval Šiřina.

V sobotu se výběr kouče Petra Czudka představí na domácí palubovce proti Kolínu. „Kolín má slušný kádr, hlavně základní pětku má hodně silnou a zkušenou. Nečeká nás lehké utkání. Hrajeme ale doma a povinnost nám velí vyhrát,“ zakončil opavský kapitán.