Dva vozy, které vezly hráče směr Šumperk, se přitom zpozdily, takže někteří smolaři na hřiště nastoupili nerozcvičení a dokonce ani nepřevlečení do dresů. Nejprve se utkali s Frýdkem-Místkem. Pozdějšímu vítězi celé akce podlehli 7:9.

V následujícím utkání se jim už dařilo o poznání více. S domácím mužstvem si poradili v poměru 5:1. V dalším klání přišla porážka 3:10 s Olomoucí, ale Opava si vzápětí spravila chuť s polskými Katovicemi, které přehrála 10:1. Tento výsledek mladé Opavany povzbudil, když poté narazili na Arrows Ostrava, jenž tým ze slezské metropole v prvním jarním duelu deklasoval.

Ostravští ze začátku vedli 5:0. A to i kvůli neukázněné mamince jedné z opavských hráček, která v průběhu hry vběhla na hřiště, aby upravila oděv své dcery. Tím vlastně znemožnila Hitu zahrát aut. Opava pak srovnala, ale v rozhodující směně se Arrows ujali vedení 6:5.

K vítězství v tu chvíli potřebovali minimálně dva body. Famózním závěrem však opavští baseballisté dokázali otočit a v celkovém hodnocení turnaje skončili na bedně. Radost dětí byla obrovská. Koneckonců to bylo poprvé v baseballové soutěži v historii Opavy.

„Na dětech je vidět, že poctivě trénují. Většina z nich si zakoupila vlastní vybavení a individuálně trénují doma i mimo oddílové tréninky. Je to neuvěřitelný úspěch po necelých osmi měsících tréninků. Nečekal jsem, že by letos vyhrály jediný zápas," uvedl trenér Hitu Zdeněk Mateřanka.

Opavu na turnaji reprezentovali: Anna Mateřanková, Jindřiška Mateřanková, Marek Hübsch, Tomáš Hübsch, Jan Kracík, Jonáš Kracík, Eva Kracíková, Anna Křížová, Adriana Křížová a Jan Dočkal.