„Měli jsme v plánu změnit lokalitu. Nechtěli jsme, ať se místa opakují. Máme jarní a podzimní závody. Chceme, aby se každý z nich jel na jiném konci Opavy,“ podotkl hlavní organizátor závodu Jan Krejčíř.

Slavkovský lesík má bikerskou historii.

„Je to také jeden z důvodů, proč jsme se pro Slavkovský lesík rozhodli. V devadesátých letech se tam a v okolí Otické sopky jezdily bikerské závody na republikové úrovni. Na startech nechyběla celá bikerová špička. Chceme tuto tradici obnovit,“ prozradil jeden z duchovních otců MTBcrossu.

MTBcross je specifickým závodem.

„Když to řeknu v kostce, tak se jedná o cyklokros na horských kolech,“ pousmál se Jan Krejčíř. Nejdelší okruh má 2,75 km. Hlavní závod se pojede hodinu, plus jedno kolo.

„Závodníci se mohou těšit na brod nebo klády. Trať je hodně rozmanitá, ale zároveň není tak náročná, jako je ta u Sádráku,“ míní Krejčíř, který za posledních pět let se svým týmem připravil osm závodů MTBcrossu.

MTB Cross, který se konal v prostředí opavského Stříbrného jezera, má po víkendu za sebou první ročník. Na start hlavního závodu se postavilo zhruba 350 lidí.
MTB Cross na Sádráku vyhrál Petr Hampl

Závody jsou určeny pro celou rodinu.

„Rodina je základem našich projektů. Připraveny budou tratě i pro nejmenší závodníky na odrážedlech. Samozřejmě že délky tratí jsou vyměřeny dle věkových kategorií,“ poznamenal ředitel závodu.

„Aktuálně je přihlášeno přes 150 závodníků do všech kategorií, registrace probíhá online na stránkách www.mtbcross.cz nebo přímo na místě. Chci ale upozornit, že do hlavního závodu pustíme maximálně 150 bikerů,“ zvedl prst Jan Krejčíř.

Mezi přihlášenými jsou například elitní bikeři Dominik Buksa s Ondřejem Zeleným.

„Čekáme na Matěje Lasáka, pro kterého jsou naše závody srdcovkou,“ usmál se Jan Krejčíř.

Zdroj: www.mtbcross.cz

Zázemí je soustředěno u fotbalového hřiště ve Slavkově.
Program závodu:
8:00 – 9:00 prezentace - Začátečníci, Junioři A-F
9:00 - 11:00 Prezentace - hlavní závod Senioři, Masters - Muži, Ženy
10:15 – Závod Začátečníků (odrážedla)
10:30 – Závod Junioři F (dle počtu závodníků se může přidat k závodu E, D)
11:00 – Závod Junioři E, D
11:00 – Závod Junioři C, B, A
12:00 – Prohlídka tratě hlavního závodu
12:30 – Vyhlášení vítězů dětské kategorie
13:30 – Závod MTBCROSS na 60 min. + 1 kolo - Senioři, Masters
15:30 – Vyhlášení vítězů hlavního závodu

Barbora Malíková na vyhlášení ankety Atlet roku.
Malíková mezi nejlepšími Sokoly
Basketbalové utkání play off Kooperativy NBL mezi BK JIP Pardubice (v bíločerveném) a BK Opava (ve modrožlutém) v pardubické hale na Dašické.
Pecka! Opava vyhrála v Pardubicích