„Sobotní začátek turnaje překvapil všechny aktéry změnou počasí, oproti pátečnímu vedru klesla teplota až o osmnáct stupňů a začalo silně pršet, ale všichni aktéři se se změnou porvali. V sobotu bylo odehráno čtyřiadvacet utkání v každé kategorii,“ ohlížel se za republikovým šampionátem jeden z hlavních organizátorů David Šťastný.

V kategorii dívek si v sobotu nejlépe počínala dvojice sester Pavelkových a Koblížková s Lajkebovou, které prošly do semifinále bez prohry. Z opravného pavouka se do nedělního čtvrtfinále probojovaly dvojice Novotná / Foxová, Hrubanová / Dvorníková, Kubištová / Mrázová a Kadeřábková / Fixová.

Oldřišov - Háj ve Slezsku 0:1 (0:0)
Podívejte se: Háj urval tři body, rozhodl v závěru Krejčí

Nedělní důležité zápasy vyšly lépe dvojicím Hrubanová / Dvorníková a Kubištová / Mrázová, v semifinále však potvrdily nejlepší formu v sobotu neporažené dvojice, které se utkaly ve finále. Pevnější nervy prokázala brněnská dvojice Kristýna Koblížková s Terezou Lajkebovou, která zvítězila nad sestrami Annou a Katkou Pavelkovými 2:0. I zápase o třetí místo vládly Brňanky, Gabriela Hrubanová a Valerie Dvorníková zvítězily 2:0 nad Laurou Kubištovou s Rozálií Mrázovou.

Kristýna Koblížková / Tereza Lajkebová (TJ Sokol Brno I)
Kateřina Pavelková / Anna Pavelková (S V B C)
Gabriela Hrubanová / Valerie Dvorníková (TJ Sokol Brno I)
Laura Kubištová / Rozálie Mrázová (Beachklub Ládví)

V kategorii chlapců se v sobotu nejlépe dařilo dvojicím Oliva / Kůrka a Poledník / Němec, které prošly do semifinále bez prohry. Z opravného pavouka se do nedělního čtvrtfinále probojovali Pražan / Krča, Rydval / Westphal, Malík / Přibyl a Beran / Pohl.

První nedělní zápasy se vydařily lépe Pražanovi s Krčou a jediné regionální dvojici Malík / Přibyl. V semifinále se z vítězství radovaly v sobotu neporažené dvojice, které proti sobě tak stanuly ve finále. Pevnější nervy prokázala nejvýše nasazená dvojice Kryštof Oliva / Václav Kurka, v třísetové bitvě zvítězila nad Vojtou Poledníkem a Kryštofem Němcem (2:1). Zápas o třetí místo musela rozhodnout také zkrácená hra. Ta vyšla lépe pražské dvojici Matěj Pražan / Jan Krča, na „domácí“ dvojicí Michal Přibyl / Jakub Malík tak zbyla „bramborová“ medaile.

Kryštof Oliva / Václav Kurka (Beachclub Strahov)
Vojtěch Poledník / Kryštof Němec (PBT)
Matěj Pražan / Jan Krča (Beachclub Strahov/VK Lvi Praha)
Michal Přibyl / Jakub Malík (Happy Sport Opava/Green Volley Frýdek-Místek