Ve středu vstoupili Slezané do soutěže zápasem v Novém Jičíně, a i když prohráli, předvedeným výkonem naznačili, že nebudou v sezoně hrát druhé housle.

„Náš výkon nebyl špatný. Na druhé straně bych raději hrál špatně a vyhrál,“ pousmál se trenér David Klapetek. „Nyní nás čekají Pardubice, nebezpečný soupeř. Budeme se snažit uspět. Naše hra ze druhé poloviny středečního duelu nám ukázala cestu, která by mohla vést k úspěchu,“ poznamenal Klapetek.

Otázka ale je, v jaké sestavě Pardubičtí v Opavě nastoupí. „Bojují s velkou marodkou. Hrát by neměl ani Sanders, ale uvidíme, jaká nakonec bude skutečnost,“ uzavřel trenér Slezanů.

„Opava je nováčkem jen na papíře. V jejím kádru se to hemží zkušenými hráči. Navíc v klubu vládne nadšení po návratu do ligy. Tým je veden Czudkem, který si to na hřišti udiriguje. Očekávám, že budou hrát hodně kolektivně a disciplinovaně. My musíme být ještě disciplinovanější a neúnavně bojovat. Musíme se připravit na to, že domácí budou, jak se říká, žrát palubovku. Potřebujeme odvést mnohem lepší výkon než proti Děčínu,“ burcuje pardubický kapitán Tomáš Grepl.

Zápas ve víceúčelové hale začíná v 16 hodin.