„To je pro nás skvělá zpráva, protože je to skvělý organizátor sportovních akcí s úžasnou atmosférou a podporou diváků," radoval se Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru (ČOV), z dohody s městem Ostrava a Moravskoslezským krajem, které na akci přispějí shodně deseti miliony korun.

„Chceme motivovat mladší návštěvníky, aby měli možnost najít si nějaký svůj sport a začít pravidelně sportovat. Druhý důvod je podpora českých reprezentantů. I když budou soutěžit až v Koreji, sledují to a je pro ně důležité vědět, že jim fandí celý národ. Cítí to i na tak velkou vzdálenost a pomáhá jim to," přiblížil Kejval flozofii celé akce.

Usain Bolt
Tretru rozzáří největší světové hvězdy

„Ve zdravém těle zdravý duch! Je třeba podpořit nejen mladé fanoušky, trošku se hýbat je důležité pro všechny. Myslím, že je dobré využít právě toho, že poběží olympiáda a pozvat je na sportoviště," prozradil hejtman Ivo Vondrák, proč kraj tuto akci přivítal.

Centrem dění se stane Ostravar Aréna a její okolí, kterou tentokrát doplní lyžařská střediska Bílá, Mosty u Jablunkova, Kopřivná a Karlov.

„Kdo se podívá do našeho kraje, rád se sem vrací a Olympijský park je příležitost lidi k nám zase dostat. Chceme se postarat o místa, která budou mimo centrum v Beskydech a Jeseníkách," dodal Vondrák.

„Věříme ve stejný zájem a odezvu veřejnosti jako při loňském letním Rio parku. Určitě se potvrdí, že Ostrava sportem žije a takové akce zkrátka umí," těší se Tomáš Macura, primátor krajského města, na zimní Olympijský park. Hry v Pchjongčchangu se konají od 9. do 25. února 2018.

Čokoládová tretra na Městském stadionu ve Vítkovicích.
Radost a zábava. Čokoládová tretra vrcholí v Ostravě