Aby také ne. V úterý se mu narodila dcera a v sobotním odpoledni společně se svými spoluhráči vybojoval cenné vítězství nad silnými Pardubicemi.

Domácí vstoupili do utkání poměrně dobře a drželi s Východočechy krok. Trenér hostí Slobodan Nikolič spoléhal především na dvojici amerických hráčů Sanders – Payne. Tu ale opavští borci poměrně dobře ubránili a poradili si také s vysokým pivotem Šteffelem, jenž se sice stal nejlepším střelcem hostí, ale v mnoha dalších situacích, kdy mohl vsítit jednoduchý koš, selhal.

Po prvním hracím období ztráceli Slezané na hosty tři body a domácí mužstvo, stejně jako velmi slušně zaplněná hala, vycítilo šanci. „Začátek zápasu nebyl z naší strany nejlepší, ale bylo důležité, že jsme drželi se soupeřem vyrovnaný stav. Pivot Šteffel nám v úvodních minutách dělal problémy, ale pak jsme ho již myslím v pohodě ubránili. Vývoj utkání podstatně ovlivnilo zranění Čarneckého, ale máme v kádru trojici rozehrávačů a ti jej zastoupili,“ řekl na úvod s úsměvem pivot Ondrej Šoška.

Ten přes týden laboroval s poraněním nohy, a také proto v té době ještě seděl na lavičce. Stejně tomu tak bylo ve druhé části hry. Opava se držela v těsném bodovém závěsu za svým sokem, a když si Pardubice vytvořily mírný náskok, bylo za několik okamžiků skóre opět vyrovnané. Do šaten šla obě mužstva za stavu 40:43, ale spokojeněji vypadali spíše domácí.

Hosté byli během celé čtyřicetiminutovky jako na trní. Reagovali podrážděně na nepřesné výroky trojice rozhodčích i na drobné fauly opavských hráčů. Prim v této činnosti držel především zkušený pardubický ostrostřelec Grepl, který se právě diskusí s arbitry zápasu věnoval místy více než samotné hře.

„O přestávce nám trenér vytkl, že nehrajeme tak agresivně jako v duelu s Novým Jičínem. Jeho přáním bylo, abychom dali do hry srdce a hráli s nadšením. To jsme se snažili zlepšit,“ prozradil Šoška téma poločasové porady.

Ve třetí části hry přišla Šoškova chvíle. Hlasatel nejdříve ohlásil, že se třicetiletému obrovi opavské sestavy v úterý narodila dcera, k čemuž mu publikum gratulovalo mohutným aplausem, a poté se již rodák ze slovenské Žiliny zapojil do hry. „Třetí čtvrtina se nám v minulých zápasech několikrát podařila, takže nějaké obavy jsme již z této části hry neměli,“ podotkl na adresu strašáka opavského týmu Šoška.

Opava se dostala až do pětibodového vedení, ale hosté vždy zabrali a nepříznivý stav srovnali. „My jsme ale dokázali vždy hned zareagovat a opět soupeři odskočit, což nakonec také celý zápas rozhodlo,“ pokračoval Šoška.

V poslední části hry vyrukovali svěřenci trenéra Klapetka na soupeře s pozornou zónovou obranou a hosté si s ní poradit nedokázali. Několikrát se sice trefili za tři body, ale neustále jenom dotahovali několikabodovou ztrátu. V pohodě hrající Opava si již vítězství nenechala vzít a na své konto si do tabulky připsala plný počet bodů za výhru 81:72.

„Tento týden byl hektický, ale zároven velmi povedený. Narodila se mi dcera, a navíc jsme v důležitém zápase vyhráli,“ zářil Šoška. Ten zároven přiznal, že se nevyhne zápisnému pro své spoluhráče v šatně. „Nějaké to pivečko bude,“ zakončil opavský pivot.

(sel)