„Nálada v týmu je po vítězství v derby dobrá, jedeme do Pardubic prodloužit naši vítěznou sérii," podotkl trenér opavského výběru Petr Czudek. Sobotní duel se dá nazvat přímým soubojem o třetí místo. „Dá se to tak říci, ale i tak je do konce základní části ještě dost utkání. Navíc v letošním ročníku dokáže poslední tým porazit klidně druhého, " podotkl kouč BK Opava. Mírným favoritem jsou určitě domácí. „Pardubice nebudou chtít znovu doma prohrát, jsou mírným favoritem, a na druhou stranu ale i mírně pod tlakem, což by nám mohlo vyhovovat," poznamenal Petr Czudek.

I když v posledním utkání se v sestavě Perníkářů neobjevil Petr Bohačík, měla by být Bohunického družina kompletní. „Musíme se připravit na to, že domácí nás budou chtít dostat pod tlak a rozhodnout v úvodu. Klíč k úspěchu vede přes zápasový vstup," míní trenér Opavy. K tomu, zda Slezané na svého protivníka něco speciálního připravují, trenér uvedl: „Určitě tam nepojedeme jak ovce. Něco zkusíme vymyslet, ale na druhou stranu nic převratného nečekejte. Ve vzájemných zápasech Slezanů a Beksy hraje v pardubickém dresu ústřední roli exopavský rozehrávač Michal Čarnecký. „Už si z toho děláme srandu, že proti nám má speciální chuť. Tenhle zápas nebude jen o Čardovi," usmál se Petr Czudek.

Do derby s Ostravou naskočil po dvouzápasové pauze Ladislav Sokolovský. „Láďův návrat je pozitivní jak pro trenéra, celý tým, tak samotného hráče," zdůraznil úspěšný trenér a dodal: „Drobné problémy ale mají jiní hráči." Zápas na pardubické palubovce začíná v sobotu od 18 hodin.