Opavský celek už v prvním poločase nabral jedenáctibodové manko. To ale dokázal vymazat. Po přestávce střílel Gniadek z perimetru. Jeho pokus se ale vykroutil z obroučky ven a domácí z následné akce skórovali, tento moment jako by vzal hostům vítr z plachet. To už bylo v době, kdy pivoti Slezanů měli problémy s fauly. Jihomoravané si začali budovat náskok, který už nepustili. „Brno hrají doma agresivně. Nedokázali jsme se s tím vypořádat. Nechali jsme se strhnout v útoku a ten nebyl z naší strany organizovaný,“ hledal příčiny čtvrteční porážky opavský kouč Petr Czudek. „Nešel nám útočný doskok a velký problém nám dělal rychlý protiútok Brna,“ pokračoval šéf opavské lavičky. „Nedokázali jsme si ničím pomoci, a to ani zónou,“ dodal.

Miroslav Záloha bude opět předsedou OFS Opava
OFS Opava má staronového předsedu, v čele zůstává Miroslav Záloha

Pozitivem v hostujícím týmu byl výkon Radovana Kouřila. „Ukázal se v dobrém světle, byl výborný na pikenrollu, jenomže zůstal sám. Pro další zápasy bude posilou. S jeho příchodem budeme ještě více kreativní,“ zakončil Petr Czudek.

Brno – BK Opava 90:74 (23:17, 43:42, 64:57)
Body: Georgiev 18, Blake 17, Krakovič 13, Nečas 10, Půlpan 9, Husták 8, Farský, Apeli, Křivánek po 4, Kozina 3 – Kouřil 23, Šiřina 15, Gniadek 9, Švandrlík 8, Bohačík 6, Zbránek 4, Jurečka 3, Slavík, Kvapil, Páleník po 2. Rozhodčí: Hruša, Vondráček, Pokorný. TH: 32/23: 14/7. Trojky: 5:9. Doskoky: 52:37. Fauly: 21:27.