Opava se rozjížděla pomalu a Svitavy šly hned v úvodu do sedmibodového trháku, kdy hlavně Prušl byl hodně vidět. Slezané se nakopli až po time a prostřídáním sestavy. Na rozdíl jediného bodu snížili Bujnoch, Kvapil a Klečka.  Chvíli na to se na koš pověsil Kvapil a domácí poprvé vedli.

Druhou desetiminutovku otevřel trojkovým pokusem Šiřina. Favorit se dostal do vedení. Když se trefil z perimetru Jurečka, vedli domácí o šest bodů – 29:23. Avšak z dálky to padalo i hostům, což  dokumentoval trojkou Kovář. Vývoj připomínal houpačku. Puršl přidal další body, Opava kontrovala trojkou Šiřiny – 34:35. Za chvíli bylo všechno jinak.  Bujnoch vrátil domácím vedení. Po pěkné akci, těžkou trojkou dával Klečka na 40:35. Tuři si nenechali  nic líbit, v poločase svítil na ukazateli stav 42:40.

V úvodní pasáži druhého poločasu udělali domácí devítibodovou šňůru. Trenér Růžička zareagoval na nepříznivý vývoj střídáním.  Během krátké chvilky Tuři zabrali a stáhli vedení favorita na dva body – 51:49. V kritických momentech Slezany podržel trojkou Švandrlík. Opavští se uklidnili a vedení si vzali zpět.  Z dálky zakončoval Šiřina – 63:50, Slezané nasadili k rozhodujícímu trháku, Tury drtily ztráty.

Hned na startu čtvrté čtvrtiny se blýskl trojkou Švandrlík, a když šestkami upravil na 68:50 Šiřina, bylo jasné, že opavský tým si  připíše čtvrté domácí vítězství v sezoně.

BK Opava – Svitavy 88:73 (19:20, 42:40, 63:50)

Body: Šiřina 18, Jurečka, Bujnoch po 12, Kvapil 11, Klečka 10, Švandrlík 9, Dragoun 8, Gniadek, Kouřil, Zbránek, Bukovjan po 2 – Puršl 20, Kovář 13, Svoboda, Obrien po 11, Marko 6. Slezák, Teplý, Kotásek po 3, Jelínek 2, Woods 1. Rozhodčí: Baloun, Kučírek, Scholze. Trojky: 13:12. Doskoky: 33:50. Fauly:19:19. Diváci: 743. Nejlepší hráč: Jakub Šiřina.

 

Film je postaven na reálných základech, byl inspirován skutečnými událostmi z knihy Nebáli se své odvahy. Popisuje cestu českých basketbalistů za zlatými medailemi na mistrovství Evropy v Ženevě.
Zlatý podraz s Petrem Czudkem míří do kin. K vidění bude i v opavském Cinestaru