První čtvrtina nabídla slušnou přestřelkou. Opavský tým táhli ze začátku bodově Šiřina, Gniadek a Švandrlík. Výběr trenéra Petra Czudek se snažil jít do trháku, ale to mu nebylo přáno. Východočechy držel nad vodou Halada se Sedmákem. Nicméně po prvním hracím období byl rozdíl osmi bodů – 32:24. Druhá desetiminutovka už tak plodná ze strany favorita nebyla. Domácí v ním byli ještě po pěti minutách hry na sedmi bodech. V závěru poločasu se pokusil opavský výběr o další trhák. Jenomže i ten byl odražen. Díky Jurečkovi s Gniadkem a Slavíkem to bylo o sedm - 49:42.

Velký sportovce Michal Dvořák přežil vlastní smrt. Snímky se souhlasem Michala Dvořáka
Michal Dvořák přežil vlastní smrt! Člověk nesmí nic vzdávat, řekl

Druhý poločas odstartoval trojkovou smrští Jurečka, ale ani šestnáctibodové vedení neposlalo Východočechy do kolen. Ve čtvrté čtvrtině byl rozdíl čtyřbodový, ale Opavští si první vítězství vzít nenechali. „Věděli jsme, že nás čeká zkušený soupeř který je zároveň v pohodě,“ začal k utkání hovořit opavský trenér Petr Czudek. „Měli jsme výborný vstup do zápasu, ale nepodařilo se nám bodově odskočit. Možná jsme byli trochu v křeči, věřím, že ve středu to bude lepší,“ přeje si kouč, kterého mrzelo, že jeho hráči ztratili šestnáctibodové vedení ze začátku třetí čtvrtiny. „Měli jsme si, že je hotovo, stačilo ale chyb, rychlých košů a Hradec byl zpátky ve hře. Je to pro nás varování pro druhé utkání,“ dodal Petr Czudek.

Druhé utkání je na programu v Opavě ve středu, a to se začátkem v 17 hodin.

BK Opava - Královští sokoli 89:84 (32:24, 49:42, 71:65)
Body: Gniadek 19, Jurečka 16, Zbránek 15, Slavík 12, Šiřina 11, Kouřil 7, Švandrlík 5, Kvapil 4 - Halada 19, Sedmák 15, Barac 13, Lošonský 13, Stamenkovic 12, Koloničný 4, Šoula 3, Peterka 3, Kantůrek 2. Rozhodčí: Blahout, Jeřáb, Nejezchleb. TH: 26/21:16/12. Trojky: 14:12. Doskoky: 38:35. Fauly: 20:23.