Opavští měli jasně navrch a dění na palubovce představovalo hru kočky s myší. „Když jsem viděl soupisku maďarského týmu, byla úplně jiná, než s kterou hrají domácí ligu a FIBA cup. Trochu jsem takový průběh očekával,“ přiznal asistent trenéra Czudka Kryštof Vlček. Rozhodnuto bylo po deseti minutách.

„Byť jsme jasně vyhráli, spokojenost není úplná. Když vedete o čtyřicet, padesát bodů,“ tak koncentrace zákonitě klesne,“ konstatoval Vlček.

Marek Stromský na Dostihovém závodišti v Pardubicích.
Marek Stromský: Desáté místo? Realita. Sztorm není na tak dlouhou distanci

Opava dala prostor mladým hráčům. „V tom vidím pozitivum, že mladí kluci dostali více prostoru. Musí se ohrát,“ podotkl asistent trenéra Petra Czudka. K marodům dodal: „Bratčenkov i Bujnoch by měli v sobotu nastoupit.“

Skoro dvaadvacet minut odehrál Matouš Kurečka. „Jsem rád za každou takovou šanci. Minut jsem dostal hodně, snad jsem trenéra nezklamal,“ soukal ze sebe mladý basketbalista. „Byla to pro mě dobrá konfrontace. Hrál jsem vlastně prosti svým vrstevníkům. Na hře byla vidět naše větší zkušenost,“ dodal.

Jakub Janda na památku Kateřinickým podepsal historické skokanské lyže
Kateřinický trail ani letos účastníky nezklamal

Už v sobotu čeká na Slezany zápas s ústeckou Slunetou, která stejně jako Opava ještě neprohrála. „To bude jiný level. Věřím, že toto utkání zvládneme a uděláme čtvrtou výhru v řadě,“ podotkl Matouš Kurečka.

Zdroj: Ondřej Ludvik
Zdroj: Ondřej Ludvik

BK Opava – Egis Körmend 116:56 (25:16, 61:29, 85:41)

Body: Štěpánek 17, Kvapil 16, Šiřina 15, Slavík 14, Gniadek 13, Švandrlík 11, Bukovjan 9, Dragoun a Kurečka 8, Jurečka 5 – Takács 19, Filipovic 16, Ralf 9, Érsek 5, Kelechi 3, B. Kiss a Habel 2. Rozhodčí: Karafiát, Dombrovský, Melichárek. TH: 16/23:8/14. Trojky: 10:8. Doskoky: 41:28. Fauly: 19:22. Diváci: 833.