V opavské sestavě chyběl Filip Zbránek, nicméně s týmem do hlavního města odcestoval. „Filip má drobné zdravotní problémy. Absolvoval předzápasové rozcvičení, ale na zápas to nebylo,“ vysvětloval opavský asistent Kryštof Vlček.

Slezanům nevyšla už první čtvrtina. „Byli jsme měkcí a soupeř nás za to trestal. Náš výkon byl opačný oproti tomu, který jsme předvedli s Nymburkem,“ smutnil asistent Petra Czudka.

HC Slezan Opava - Nový Jičín.
Slezan dal Jičínu sedmičku

„Ve druhé čtvrtině jsme se dokázali do utkání vrátit,“ pokračoval. Jenomže v samotném závěru ztratil balon Klečka a Pražané opět šli do dvouciferného vedení.

„Chtěli jsme po přestávce zvýšit agresivitu. Bohužel sestava, která šla na palubovku se nedokázala prosadit střelecky. Domácí nás trestali z rychlého protiútoku a zaslouženě vyhráli. Velký zápas odehrál Appleby. Jediným pozitivem byli naši fanoušci, kterým bych chtěl poděkovat za podporu,“ uzavřel Vlček.

Nový rok, Stanislav Jančář (zprava) a Judit Fujeríková v parku v Chorzówě.
Silvestry podřizují maratonům, startují v poledne na Nový rok!

USK Praha – BK Opava 88:58 (26:16, 47:36, 69:43)

Body: Appleby 21, Stevanovic 16, Sehnal 13, Proleta 11, Křivánek 9, Marić 8, Mareš 6, Petružela a Štěrba 2 - Šiřina 19, Švandrlík 9, Bujnoch 8, Jurečka a Štěpánek 6, Gniadek a Klečka 3, Bukovjan a Slavík 2. Rozhodčí: Blahout, Kurz, Pokorný. TH: 18/12:9/12. Trojky: 8:6. Doskoky: 42:23. Fauly: 25:21. Diváci: 955.