Šestadvacetiletému basketbalistovi očividně play-off svědčí, jeho výkony šly oproti základní části rapidně nahoru.

Filipe, Opava zvládla i druhý domácí zápas, vedete v sérii 3:1, do Prahy si jedete v sobotu pro postup…

Lehké utkání to nebylo, i když jsme vyhráli o jedenáct bodů. Vítězství se ale vůbec nerodilo lehce. Bodově jsme jim po přestávce utekli, ale bylo vidět, že USK hraje pořád stejně. Ukázalo se, že musíme hrát čtyřicet minut naplno. Kdybychom vedli méně než o šestnáct bodů, poslední desetiminutovka by klidně vypadala úplně jinak. Vyhráli jsme ale zaslouženě, Bohačík dal deset bodů, nedostal se do hry.

Dá se říci, že vaše největší krize přišla na konci prvního poločasu, kdy v jeho závěru hosté stáhli váš náskok na pouhé dva body?

O přestávce jsme si řekli, že jsme je nechali udělat osmadvacet bodů, že obrana funguje velmi dobře. Bylo jen otázkou času, kdy se chytneme v útoku, udělali jsme jen třicet bodů za poločas a to je pro nás málo.

Řešili jste před zápasem to, aby se neopakoval druhý zápas z Prahy, který jste jasně prohráli?

Před zápasem jsme si řekli, že na Prahu nesmíme myslet. Šli jsme do zápasu, jako by byl stav série 0:0, že je to naše první utkání. S tím jsme do toho šli, vyhráli jsme. Pomohli nám skvělí diváci, vytvořili výbornou atmosféru, za to jim patří dík.

Během play-off vy osobně bráníte Jaromíra Bohačíka. Nenarážel během zápasu na to, že mu nedáváte dýchat?

Ne, vůbec. Během utkání se spolu nebavíme. Před ním jsme se pozdravili, po utkání si řekli dobrý zápas, na tom to skončilo.

Máme za sebou čtyři utkání série, třikrát jste ho uhlídal, takže spokojenost s vaší rolí…

Ještě jednou ho musím pohlídat a bude dobře.

Máte na něj nějaký speciální recept?

Recept je bránit.

Pojďme k vaší osobě. Vaše forma šla oproti základní části v pla -off rapidně nahoru. Čím si to vysvětlujete?

Play-off je jiná soutěž. Základní část mi vůbec nevyšla. Na jejím začátku jsem měl problémy s ramenem, potom přišla nemoc. Nebylo to z mé strany vůbec ideální. Play-off je jiná hra, tady se na to nehraje. Zranění, bolest musí jít stranou. Kdo bude více bojovat, vyhraje.

Co je třeba udělat, abyste v sobotu proměnili hned první mečbol?

Dobře bránit. Útok vychází z obrany. Když je ubráníme na šestapadesáti bodech, tak si myslím, že je to ten klíč k úspěchu.

Čekal jste, že se série bude pro Opavu tak dobře vyvíjet?

Nejsem věštec. Věříme si na USK, víme, že přes něho můžeme postoupit dál. Je vidět, že je to dost hratelný soupeř. V sobotu chceme rozhodnout, ať máme klid.