„Jedná se o zkušeného hráče. Zná dobře zdejší prostředí, věřím, že bude posilou,“ řekl na adresu Hrubého manažer opavského týmu Dušan Štěnička. V týdnu byl ve Slezsku na testech i reprezentant Kataru. S ním ale opavský klub spolupráci nenavázal.

„Jeho finančním požadavkům neodpovídala výkonnost. Od jeho angažování upustíme,“ přiznal Štěnička, podle jehož slov se na dalších posilách intenzivně pracuje. „Potřebujeme posílit hlavně pod košem,“ dodal opavský manažer, který také prozradil, že nové dvouleté smlouvy podepsali Jakub Šiřina a Ondřej Dygrýn. Naopak na odchodu je Josef La Rosa, o kterého má zájem Zlín.

Nová posila opavského týmu Tomáš Hrubý se do Opavy těší. „V Opavě jsem již působil, což hrálo při mém rozhodování o dalším angažmá velmi podstatnou věc. Mám na místní angažmá jen ty nejlepší vzpomínky. Vyhrál jsem tady pohár pro mistra ligy a to nelze jen tak hodit za hlavu. S pány Schreibrem a Štěničkou, ale také se současným koučem Davidem Klapetkem nebo kapitánem Petrem Czudkem mám velmi dobré vztahy a na opětovnou spolupráci se moc těším. Měl jsem také jiné nabídky, ale kývl jsem na tu opavskou a jsem tomu rád,“ svěřila se nová posila opavského nováčka Mattoni NBL.