„Chybí nám v sestavě Přemysl Novák a hlavně kapitán Lukáš Růžička, ale pokud chceme být do třetího místa, tak musíme bojovat a dovézt pokud možno všechny body,“ uvedl zastupující kapitán Marek Hrabec.

Torperdo Havířov B - SK P.E.M.A. BCC Opava 7:8 (2:3, 2:4, 3:1)

V prvním vzájemném měření sil s Torpedem dostali Opavští desítku a odešli poraženi, v odvetě chtěli jiný výsledek. Už ve třetí minutě otevřel skóre Matěj Halámek. Opava zatlačila soupeře na jeho polovinu, ale bohužel netrefovala branku.

Od desáté minuty se osmělil i Havířov. Po pár náznacích se mohl radovat z vyrovnání. Opavské florbalisty to nezaskočilo a ještě do konce třetiny prostřelili protivníkova brankáře Marek Dzierža a Michal Elbl. Jenomže půl minuty před sirénou Torpedo nenápadnou střelou snížilo.

Přestřelka pokračovala i ve druhé části. Mezi třetí a šestou minutou padlo hned pět gólů, skóre se měnilo jako na houpačce. Nejprve Havířovští vyrovnali. Pak vstřelil čtvrtou branku P.E.M.Y. Tomáš Solný. Jenže soupeř lacinou brankou obratem znovu dorovnal. Ale Matěj Halámek v páté a Milan Janovský v šesté minutě zařídili Opavě dvoubrankový náskok. Ten ještě před druhou přestávkou navýšil na 7:4 Michal Elbl.

Nástup do závěrečné třetiny se Opavanům nevyvedl. Hned v jejím úvodu zase dostali dva góly z kategorie z kategorie laciných. Hlavně ten druhý, střelu z poloviny hřiště, si brankář Habram zrovna za rámeček nedá. Potom se hra začala přelévat na obě strany, ale více ze hry měla přece jenom P.E.M.A. Vyjádřila to ale jen jedním gólem, když tři minuty před koncem přesně mířil Marek Hrabec.

Havířov ještě jednou odpověděl. Po skrumáži a dorážce vstřelil kontaktní gól. Těsné vítězství 8:7 si už ale Opava nenechala vzít.

Branky a asistence Opavy: Halámek 2 (Salamon), Elbl 2 (Balnar, Hrabec), Dzierža (Salamon), Solný (Hrabec), Janovský (Salamon), Hrabec (Elbl)

SK P.E.M.A. BCC Opava – FBC Piranha Přerov 3:5 (1:1, 0:4, 2:0)

Piranha Přerov chtěla Opavě vrátit porážku z prvního utkání, a tak se do ní pustila s vervou. P.E.M.A. odvrátila několik počátečních šancí soupeře a vzápětí hru vyrovnala. Příležitosti se střídaly na obou stranách, ale útočníci nemířili přesně.

Až na konci desáté minuty nahodili Přerovští dopředu dlouhý míček, opavská obrana ho nezachytila a nekrytý útočník soupeře otevřel gólový účet. Ale odpověď P.E.M.Y. byla více než blesková. Za sedm vteřin našel Milan Janovský Pavla Salomona, který nechybil.

Vyrovnaný zápas pokračoval i v prostřední části, jenomže jen do osmé minuty. Vypadalo to, jakoby Opava najednou vypnula. A byla za to potrestána. Inkasovala dvakrát během neuvěřitelných čtyř vteřin! Což je zdánlivě nemožná věc, ale právě v tom dokáže být florbal krutý i nádherný zároveň. Slezanům trvalo v podstatě až do konce druhé třetiny, než se z šoku vzpamatovali. Mezitím se však Piraním podařilo ještě dvakrát skórovat.

Do poslední třetiny vstoupili Opavští s tím, že nemají co ztratit. Všechno vsadili na útok a zatlačili Přerov do defenzivy. Ovoce se brzy dostavilo. Ve třetí minutě využil Marek Hrabec přesilovku. O padesát vteřin později snížil na rozdíl dvou branek Matěj Halámek. P.E.M.U. to nabudilo a nadále útočila, ale nedařilo se překonat houževnatou obranu protivníka. Ten zabetonoval okolí svého brankoviště a vyrážel do nebezpečných brejků.

I přes obrovskou snahu, podpořenou i hrou bez brankáře, se už Opavě vyrovnat nepodařilo a podlehla Přerovským 3:5. „Jeli jsme pro šest bodů a máme tři, takže spokojenost moc nepanuje. První zápas s Torpedem měl být jednoznačnou záležitostí, ale i přes osm vstřelených gólů jsme nevyužili spoustu dalších šancí. Navíc jsme dělali chyby a moc nás nepodržel ani gólman.

V utkání s Přerovem nám zlomila vaz druhá půlka druhé třetiny. Nesmyslně jsme inkasovali po obrovských chybách. Jinak to byl vyrovnaný zápas. Musíme ještě zabodovat v posledních čtyřech utkáních,“ zhodnotil opavské vystoupení Marek Hrabec.

Branky a asistence Opavy: Salamon (Janovský), Hrabec (Dzierža), Halámek
Opava: Habram (Torpedo), Černín (Piranha) – Gavenda, Janovský, Balnar, Mazur – Salamon, Dzierža, Halámek, Hrabec, Solný, Elbl

Pavel Habram