Klání šestatřiceti jezdců a jejich koní z Česka a Slovenska přilákalo do areálu vzdor vražednému parnu kolem pěti set diváků. Nadšeně tleskali vítězi, kterým byl domácí borec Jiří Hruška s klisnou Orida M. Startoval ještě s klisnou Acoradia MX a s ní obsadil pěkné čtvrté místo. Stejně upřímný potlesk patřil i další domácí jezdkyni Vlaďce Humplíkové, která skončila s Buenou Utopií jako desátá.

„Memoriál se vydařil po všech stránkách kromě počasí, protože vedro bylo přímo neskutečné. Jezdci ho zaháněli vychlazenými limonádami a své koně ochlazovali častým stříkáním vody,“ vzpomíná šéf jezdeckého klubu Vladimír Hruška, který je i hrdým otcem vítěze.

Joel Kayamba - Ilustrační foto
Klobouk dolů před kluky, chválil Kayamba. Léčí se zimou

Reprezentant Československa v jezdeckých soutěžích a mistr sportu Erich Režnar je jakartovický rodák. který po pětiletém působení v tlumačovském hřebčíně nastoupil na Albertovec a působil v něm až do své smrti. Byl několikanásobným mistrem republiky a úspěšně startoval i v zahraničí.

Kromě military startoval též v drezúře, ve skokových soutěžích i v soutěžích čtyřspřeží. Koncem roku 1968 se stal trenérem našich reprezentantů v soutěžích military. Byl srostlý s plemenářským podnikem Albertovec, kde byl dlouhá léta vedoucím výcviku a zástupcem vedoucího chovu. Zemřel po těžké nemoci v roce 1992 ve věku 59 let a memoriál se tradičně koná na jeho počest.

Stříbrné jezero v Opavě
Voda v nádržích na Opavsku je ke koupání stále vhodná