Poprvé dnes od 17.30 hodin v rámci Českého poháru, podruhé v sobotu v ligovém duelu Mattoni NBL.

„Nový Jičín je v obou zápasech velkým favoritem. Naposledy vyhrál vysoko v Ostravě a očividně se dostává do výborné formy,“ řekl na adresu soupeře trenér Opavy David Klapetek.

Naopak jeho týmu se v posledních utkáních nevedlo. Naposledy Opavští prohráli doma s Kolínem, když umřeli na špatnou střelbu. „Pracujeme na zlepšení. Svým způsobem nám chybí i kousek toho sportovního štěstí,“ pokrčil rameny Klapetek.

Opava jde do dnešního zápasu kompletní, tedy i s Michalem Čarneckým, který v posledních dvou zápasech absentoval. Na otázku, zda bude nováček Mattoni NBL více upřednostňovat ligu před pohárem, David Klapetek řekl: „Hrajeme normálně středa, sobota. Proto není důvod se v poháru šetřit. Do obou utkání jdeme naplno.“

Podobný názor zastává i novojičínský trenér Zbyněk Choleva. „Hrajeme pohár, poté ligu, ale to bude úplně jiné utkání. Nyní nás zajímá pohár, ve kterém bychom rádi uspěli a zahráli si Final Four,“ prozradil Choleva. Přestože rozdíl v tabulce Mattoni NBL mluví jasně, nabádá novojičínský kouč k opatrnosti.

„Opava má kvalitní hráče. Jména jako Czudek, Šoška, Štec či Hrubý jsou známkou kvality,“ vyjmenoval Choleva a uzavřel: „Musíme zodpovědně bránit a vnutit soupeři tlakem naši hru, tak jako v předchozích utkáních s Opavou.“

(rob, cas)