První set nabídl vyrovnaný volejbal, oba týmy se přetahovaly o každý bod až do prodloužené koncovky, ve které se štěstí přiklonilo na stranu domácích. Druhá sada měla podstatně jednoznačnější průběh.

Na hře Opavy byla cítit přítomnosti uzdraveného nahrávače Pavola Chudíka, jehož výkon jde zápas od zápasu nahoru. V prostřední části druhého setu načal brněnské sebevědomí dvěma esy Fila. Demarův tým poté dominoval v obraně podpořenou skvělými bloky Piovarčiho a Kotrcha.

Ve třetí sadě se snažilo Brno zvednout, zlepšilo se snad ve všech herních činnostech a i díky tlaku na servisu, kde zářil Vlk si udržovalo až do poloviny třetího dějství mírné vedení. Nicméně Opava dirigována neomylným Rybníčkem drama nepřipustila vyhrála 3:0.

Byl to právě Rybníček, který dvěma bloky v závěru pečetil vítězství domácích. „Navázali jsme na naše poslední výsledky. Kluci opět bojovali jako tým. Dokázali jsme zvládnout dramatickou koncovku prvního setu, a to nás nakoplo,“ řekl po utkání domácí trenér Martin Demar.

„Ve druhém setu jsme dobře bránili a Brnu toho moc nedovolili. Mužstvo ukázalo svou sílu a zaslouženě dokráčelo k vítězství,“ uzavřel Demar.

VK Opava – JMP Brno 3:0 (28, 17, 21)
Rozhodčí: Antušák, Koldynská. Diváci: 400
Opava: Fila, Chudík, Kotrch, Piovarči, Rodek, Rybníček, libero Kovář – Scheffczik