Svým sympatickým vystoupením dali zapomenout na špatné vystoupení Klapetkova áčka. Tým z prcků, kteří navštěvují první až čtvrtý ročník základní školy, je součástí basketbalového programu, do kterého je zapojeno město Opava.

„Chceme basketbal v Opavě zkvalitňovat. Tento projekt, který podporuje město, by měl tomu dopomoci,“ říká trenér áčka David Klapetek, který se věnuje i mládeži.

„Děti mají rozšířenou tělesnou výchovu o tři hodiny, které jsou zaměřeny na práci s míčem. Navíc mají to hned po škole, což je výhoda pro rodiče,“ míní David Klapetek, který trénuje na Základní škole Boženy Němcové.

Prckům se věnuje i Petr Czudek. Začínající basketbalisty má na Otické na starosti Vlaďka Pavlíková s Kamilem Vajdou. „S přípravkou jsme začali teprve letos na začátku školního roku. Tréninkům se věnujeme třikrát týdně,“ řekla Vlaďka Pavlíková.

Spodní řada zleva: Jan Hannig, Jarda Koflák, Matěj Galeja, Dominik Fajkus, Vojta Kostřiba, David Pracný, Jan Dudek, Tomáš Vrábel.
Prostřední řada zleva: Dominik Solnický, Ondřej Horák, Adam Knop-Kostka, Karel Wanke, Dominik Gebauer, Štěpán Buda, Martin Kavan, David Kurzica, David Kittel, Kryštof Kavan, František Gurecký.
Řada nahoře zleva: Mikuláš Pavlík, Kryštof Bezděk, Vojta Kronika.
Trenéři: Vladimíra Pavlíková, Kamil Vajda.