Po týdenním soustředění od 19. července v Pelhřimově se 18členný výběr trenéra Jiřího Nováka přesunul do Hradce Králové, kde v pátek a v sobotu prověří jeho formu Slovensko. „Tréninky jsou náročné,“ prozradil zkušený nahrávač Jakub Janouch.

„V Pelhřimově jsme se více soustředili na kontakt s míčem a také na naši kondici, kterou je potřeba získat zpět. Teď v Hradci Králové už pracujeme v šestkách a pilujeme souhru,“ doplnil smečař Lukáš Vašina.

AMBASADOR ME V ROLI HERCE. Nahrávač Jakub Janouch (vpravo) při natáčení v Dolních Vítkovicích.
Je těžké vykouzlit úsměv na pokyn, říká o roli herce volejbalista Janouch

„Utkání nás v přípravě čeká dost, takže nám zavčas odhalí slabiny, na kterých ještě budeme moci zapracovat,“ připomenul Janouch další program české reprezentace, která se z východu Čech přesune do Brna a Kuřimi, kde se utká s Lotyšskem. Pak ji čeká soustředění ve Zlíně s duely proti Turecku. Po nich se už vydá do Ostravy, kde ji jako poslední prověří Řecko.

„Není asi potřeba říkat, jak moc se na šampionát těšíme. Pro většinu z nás to bude vrchol reprezentační kariéry, v podstatě na všech postech se bojuje o nominaci závěrečnou. Věřím, že naladíme formu a budeme předvádět kvalitní výkony. A taky doufám, že budou do haly puštěni diváci, aby nás mohli podpořit,“ řekl Jakub Janouch.

Mistrovství Evropy volejbalistů hostí v září Ostrava a univerzál Jan Hadrava se na domácí publikum těší.
Volejbalista Hadrava se těší do Polska. „Chci se vrátit tam, kde mě znají," říká

„V tuto chvíli prodáváme 2500 vstupenek na každý den. Pevně věřím, že se nám podaří vyjednat výjimku, abychom mohli naplnit polovinu kapacity Ostravar Arény, což je téměř 5000 míst. Jsem si jistý, že atmosféra v hale bude opět jedinečná, což jsme si ostatně vyzkoušeli třeba na turnajích Světové série v plážovém volejbalu. Publikum je tady unikátní a pro nás jako svaz je Moravskoslezský kraj důležitý i z pohledu volejbalového, protože to je jeden z dynamicky se rozvíjejících krajů s druhou největší mládežnickou základnou v České republice,“ uvedl Marek Pakosta, předseda Českého volejbalového svazu.

Vstupenky na ME se prodávají v síti Ticketportal. „Obsazení skupiny B slibuje kvalitní podívanou. Stříbrnou medaili přijedou obhajovat Slovinci, hvězdní Italové budou navazovat na své výkony z olympiády v Tokiu,“ poznamenal Pakosta. Dalšími soupeři Česka budou Bulharsko, Bělorusko a Černá Hora.

Širší výběr české volejbalové reprezentace - nahrávači: Pavel Bartoš, Luboš Bartůněk, Jakub Janouch, blokaři: Vojtěch Patočka, Josef Polák, Oliver Sedláček, Radek Mach, Adam Zajíček, smečaři: Adam Bartoš, Jan Galabov, Martin Licek, Petr Michálek, Lukáš Vašina, univerzální hráči: Michal Finger, Jan Hadrava, Patrik Indra, libera: Daniel Pfeffer, Milan Moník. Trenér: Jiří Novák, asistenti: Martin Kop, Fulvio Bertini.

Program základní skupiny B na ME v Ostravě

Pátek 3. září - 14.15: Itálie – Bělorusko, 17.15: Černá Hora – Bulharsko, 20.15: Česko – Slovinsko.

Sobota 4. září - 16.00: Černá Hora – Slovinsko, 19:00: Bělorusko – Česko.

Neděle 5. září - 16.00: Česko – Bulharsko, 19.00: Itálie – Černá Hora.

Pondělí 6. září - 15.45: Bulharsko – Itálie, 19.00: Slovinsko – Bělorusko.

Úterý 7. září - 16.00: Slovinsko – Bulharsko, 19.00: Černá Hora – Česko.

Středa 8. září - 15.45: Itálie – Slovinsko, 19.00: Bělorusko – Černá Hora.

Čtvrtek 9. září - 16.00: Bulharsko - Bělorusko, 19.00: Česko - Itálie.

Neděle 12. září: dva zápasy osmifinále.

Pondělí 13. září: dva zápasy osmifinále.

Středa 15. září: dva zápasy čtvrtfinále.