Utkání bude pikantní i v tom, že se na palubovce střetne první s druhým celkem průběžného pořadí, kdy mezi nimi je v tabulce pouhý jeden bod rozdílu. Vzájemná bilance utkání základní skupiny je příznivější pro celek Šternberka.

Ten si postupně připsal vítězství nad Opavou 3:2, 3:0 a 3:1, zatímco Opavanky vyhrály jen jednou 3:0. Hodně však záleží na tom, v jaké sestavě soupeřky do Opava přijedou. Šternberk je farmou Palackého univerzity Olomouc a tedy využívá hráčky, které si zahrají i ve vyšší soutěži.

Tentokrát opavské utkání koliduje se zápasem Olomouci, a tak by Šternberk nemusel patřit k nejsilnějším. „Holkám to momentálně jde, věřím, že jsme schopni vyhrát,“ říká trenér týmu Opavanek Antonín Kutěj a pokračuje:

„Určitě nechceme nic hrotit za každou cenu, nedáváme si žádné postupové ambice, jdeme zápas od zápasu a tak to bude i tentokrát.“ Celou sezonu odehrál tým v deseti hráčkách, které by měly být k dispozici i v sobotu. Jedinou neznámou je libero Měchová, která je momentálně na lyžařském kurzu a otázka je, zda se včas vrátí.

Utkání začíná v sobotu 7. února od 17 hodin.