Knedlíčky se špenátem

Ingredience:

Na knedlíčky:
• 1 kg brambor
• 200 g mrkve
• sůl
• 500 g hrubé mouky
• 1 polévková lžíce hrachové mouky nebo hrašky

Otužilec Michal Petrů s přítelkyní Lucií.
Teplý bazén mu dělá problém, do otužování jde však po hlavě

Na špenát:
• 1 cibule
• 2 stroužky česneku, na drobno nakrájené
• 1 kg špenátových listů
• 4 lžíce sušených rajčat v oleji, nakrájených na kousky

Brambory a mrkev uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a najemno nastrouháme nebo prolisujeme na vál. Přidáme sůl, mouku a vrchovatou lžíci hrachové mouky (nahrazuje vajíčko, můžete si umlít hrách, pokud máte mlýnek nebo použít hrašku) rozmíchanou ve třech lžících vody. Zpracujeme těsto, které rychle vyválíme na hada a nakrájíme na knedlíčky. Vaříme je v osolené vodě 5 minut od vyplavání na hladinu. S bramborovým těstem pracujeme rychle proto, že stáním řídne a lepí.

Jak si udržet mentální kondici? Žít zdravě, stravovat se zdravě a vyvarovat se škodlivých návyků, zejména kouření.
Jak být duševně fit? Nekouřit, hýbat se a procvičovat mozek

Špenát připravíme velmi jednoduše: na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme na nudličky nakrájené špenátové listy a sušená rajčata v oleji. Osolíme a dusíme bez pokličky 10–15 minut. Přebytečnou vodu slijeme a podáváme.

Všechny speciály z edice Kondice lze zakoupit na eshopu https://eshop.kondice.cz/.

Předplatné časopisu Kondice lze objednat ZDE.

A na webu Kondice.cz najdete stovky cvičebních videí, podcasty s odborníky a denně nové články o zdraví a psychologii.