V této sudické restauraci se zaměřují především na přípravu jídel na objednávku, v jídelníčku najdete široký výběr vepřového, hovězího a kuřecího masa, zkrátka ale nepřijdou ani milovníci ryb či bezmasých jídel. Nechybí ani pizza.

„Převážnou většinu hostů tvoří sousedé z Polska. Ti milují smažený sýr, toto jídlo připravujeme asi nejčastěji. Velmi oblíbená je ale také naše česneková polévka, kterou nabízíme i jako specialitu v bochníku chleba. A naše ani nejznámější jídlo jsou Sudické zvony. Jde o vepřové roládky v trojobalu, posazené na bramborových placičkách,“ prozrazuje jedna z provozovatelek restaurace U Zlatého džbánu Pavla Komárková, která podnik vede spolu se svou kolegyní Helenou Kubnou.

Aktuálně je restaurace z důvodu koronavirových opatření uzavřena. O víkendech však bývá otevřeno výdejní okénko a peče se zatím pouze pizza. „Host si zavolá, objedná a buď si sám přijede, nebo mu ji dovezeme. Tato doba je nešťastná. Nejen, že nás připravila o finance, ale také o iluze a chuť pokračovat dále v této nejistotě,“ říká Pavla Komárková.

Restaurace U Zlatého džbánu. Foto: archiv restaruaceRestaurace U Zlatého džbánu. Foto: archiv restaruaceZdroj: Deník/Veronika Bernardová

V restauraci si mohou zájemci zarezervovat hned dva salónky. Jeden s kapacitou 30 míst, větší sál je pak určen pro 50 až 70 osob.

Více informací se dozvíte na www.uzlatehodzbanu.cz nebo na Facebooku Restaurace U Zlatého džbánu.