Huť vedl do konce loňského roku generální ředitel Pascal Genest. Poté co z osobních důvodů odešel, převzal jeho funkci dočasně Paramjit Kahlon, který je generálním ředitelem hutí a těžebních podniků skupiny Liberty Steel Group, do níž ostravská huť patří. Nyní přebírá vedení LO Ivanov, ve své funkci bude podřízen představenstvu firmy.

„Budu pracovat společně se zaměstnanci, vedením a našimi partnery na tom, abychom huti zajistili budoucnost, která spočívá ve výrobě zelené oceli a uhlíkové neutralitě. Budeme usilovat o to, abychom co nejdříve postavili nové hybridní pece a zajistili připojení k síti velmi vysokého napětí, což je jádrem transformace Liberty Ostrava,“ uvedl Ivanov.

Zaměstnanci hutní společnosti Liberty Ostrava (LO) se sešli 5. května 2021 na protestním mítinku před hlavní bránou podniku.
Ministr Havlíček jednal v Liberty Ostrava. Před hutí je protestní shromáždění

Kahlon uvedl, že ví, že je Ivanov schopen efektivně vést LO k dalšímu rozvoji. „Věřím, že povede ostravský tým směrem k optimalizaci výroby a naplnění vize podniku dosáhnout do roku 2030 uhlíkové neutrality,“ uvedl Kahlon.

LO vyrábí ocel hlavně pro stavebnictví, strojírenství a petrochemický průmysl. Její roční kapacita výroby je 3,6 milionu tun oceli. I s dceřinými společnostmi má firma 6000 zaměstnanců. Od roku 2019 patří do Liberty Steel Group z koncernu GFG Alliance britského podnikatele Sanjeeva Gupty.