Lavičky, parkové židle a solitérní kameny doplňuje jedenáct stromů, trvalkové záhony s aromatickými rostlinami, keře nebo pítka pro ptáky a hmyz.

Revitalizace veřejného prostranství vychází ze studie architekta Marka Juránka. Realizovala ji krnovská firma Grispa jako zakázku za 2,3 milionu korun.

Káňata loví dezorientované myši na čerstvě pokosené louce u Slezských Rudoltic.
Kalamita hrabošů skončila, káňata na Krnovsku teď trpí hladem

Částka zahrnovala srovnání terénu štěrkopískem, kterým se jako textilní vlákno vlní dvouřádek z kostek. Firma také provedla rekonstrukci části zdi od ulice Mlynářské a zahradnické práce, včetně konstrukce pergoly pro popínavé rostliny.

„Do země jsme navíc osadili chráničky jako přípravu na možnou instalaci veřejného osvětlení, byl zhotoven také přípojkový pilíř pro podium nebo občerstvovací stánky a připravena je i jedna větev splaškové kanalizace,“ uvedla Martina Marčanová z odboru investic a správy majetku s tím, že zbývá ještě namontovat bránu, která bude umístěna v průjezdu k dezinatuře Karnoly.

Požár národní kulturní památky v Krnově - budovy bývalé textilky Karnola v prosinci 2017.
Konečně se dočkala. Pět let po velkém požáru začnou opravy Karnoly

Úpravě prostranství předcházelo bourání nefunkční kotelny, která sloužila k vytápění areálu Karnoly. V prostoru po ní zůstala patní konstrukce původního zděného komínového tělesa s korunní římsou. Budovu stále připomíná její půdorys vytvořený z žulových kostek v trojřádku. Za demolici objektu město zaplatilo firmě Peroutka DopStav Ostrava 1,2 milionu korun.

V areálu bývalé Karnoly loni došlo také k vestavbě trafostanice, která zajistí přívod elektrické energie do objektů v majetku města. Nově byla upevněna dvoje vrata a venkovní přístupová rampa, která vede do nově upraveného veřejného prostranství.

V průmyslové zóně Krnov - Červený Dvůr právě rozjíždí výrobu potravinářská firma DMHermes Trade.  Nejznámějším produktem této firmy jsou proteinové a ovocné „raw energy“ tyčinky Bombus.
Nový investor v Krnově: v Červeném dvoře vyrábí proteinové tyčinky Bombus

Tyto práce představují první etapou revitalizace tohoto veřejného prostranství v centru Krnova.

V dalších fázích by mělo přijít na řadu osvětlení areálu, výstavba fixního pódia pro konání kulturních akcí, vybudování kruhové vyhlídky symbolizující historickou baštu, osazení uměleckých instalací a rozvinutí výsadby záhonů a zeleně.