Manažerka svůj odchod z čela OKD oznámila s několikaměsíčním předstihem a podle mluvčí OKD Nadi Chattové ve firmě skončila na vlastní žádost. „Jako poradce a následně v představenstvu jsem strávila téměř šest let. Jsem na OKD a na práci všech lidí v ní nesmírně hrdá. A jsem plná vděku, že jsem toho, co jsme dokázali, mohla být součástí," uvedla Vanda Staňková.

Policisté prohledávají místo neštěstí v městské části Hulváky, kde při výbuchu v místě výkopových prací zemřel člověk, 8. dubna 2022 v Ostravě.
V Ostravě zabíjela válečná munice, bomba vybuchla ve výkopu u bytového domu

Jejím nástupcem se tento týden stal Roman Sikora, který do těžební společnosti přišel z pozice výkonného ředitele černouhelného polského dolu PG Silesia Czechowice - Dziedzice, kde byl zodpovědný za řízení a organizaci všech povrchových činností.

„Především bych rád poděkoval bývalému představenstvu za obrovský kus práce, který v minulých letech odvedlo. Jednoznačně pozitivně se to zrcadlí v očekávaných hospodářských výsledcích za rok 2021. Jako patriot tohoto regionu jsem velice ocenil možnost stát v čele nejvýznamnější společnosti v kraji a budu se snažit navázat na dobré výsledky z předešlého období," řekl nový předseda představenstva OKD Roman Sikora.

Ilustrační foto. Třinecké kino Kosmos.
Solidarita vadila. V Třinci ukradli ukrajinskou vlajku, chceme českou, vzkázali

Zároveň k počátku dubna skončilo čtyřleté funkční období členu představenstva Petru Hanzlíkovi, který je pověřen vedením Odboru prodeje uhlí. V představenstvu těžební firmy i nadále zůstává výkonný ředitel Radim Tabášek na pozici místopředsedy a ředitel pro správu Jan Solich v pozici člena.

Nové složení má i dozorčí rada společnosti OKD, v níž usedl viceprezident Svazu průmyslu a dopravy Jan Rafaj. Druhým novým členem se stal rektor Slezské univerzity v Opavě Pavel Tuleja. Třetího člena dozorčí rady si zvolí sami zaměstnanci těžební firmy. Volby proběhnou ve středu 6. dubna přímo na Dole ČSM.

Majitelem společnosti OKD je firma Prisko vlastněná ministerstvem financí.