Region má i nadále nejnižší hodnotu podílu nezaměstnaných ze všech okresů Moravskoslezského kraje. Na konci července bylo v evidenci celkem 2 881 uchazečů o zaměstnání, což je o 112 víc než koncem června. Do evidence přibyly hlavně ženy a výrazněji stoupl počet absolventů. Došlo též ke zvýšení počtu uchazečů o zaměstnání s nárokem na podporu v nezaměstnanosti.

Evidenci ukončilo nebo z ní bylo sankčně vyřazeno 518 klientů, podnikat nebo znovu pracovat začalo 263 osob a pro porušení některého ustanovení zákona o zaměstnanosti z ní bylo vyřazeno 129 uchazečů. Volných pracovních míst bylo koncem měsíce celkem 2 130 a z nich je přes polovinu určených pro cizince. Zvýšená poptávka je po montážních dělnících, po obsluze strojů na výrobu potravin, po nástrojářích, řidičích nákladních automobilů, tahačů a speciálních vozidel, po seřizovačích a obsluze obráběcích strojů, uklízečích a kuchařích.

V dlouhodobé poptávce zůstávají i prodavači, obsluha strojů na výrobu a zpracování výrobků z plastu, pomocní pracovníci ve výrobě a dělníci v oblasti výstavby budov. 

Müllerův dům
Prohlédněte si opravený opavský Müllerův dům