„Jsme velice rádi, že naše restaurace je na takové úrovni, že se k festivalu můžeme připojit," říká majitel restaurace Jiří Krčmář.

Nabízené festivalové menu se skládá ze tří chodů. Prvním je srnčí kýta a hřbet servírovaný na bramborové placičce s červenou řepou a batátovým pyré. Dalším chodem je candát s ginem a badyánem, čerstvým salátem a krevetovým chipsem. Tečkou je pak ořechovo-hruškový řez s lívanečkem a karamelizovanou hruškou.

Menu vymyslel pražský šéfkuchař, vítěz tuzemských i mezinárodních kuchařských soutěží, Vladimír Šmejkal.

„Šéfkuchař vymyslel menu a společně jsme ho pak ještě prodiskutovali. Poté dva dny naše kuchaře učil, jak menu správně připravit," komentuje vznik festivalových pokrmů majitel restaurace. Zároveň ještě dodává: „Chtěli jsme, ať jsou jídla lehká, sezónní a hlavně z regionálních surovin."

Nabízené menu si můžete objednat celé nebo jen jeho část, a to předem na webových stránkách www.grandrestaurantfestival.cz, kde najdete i informace o cenách. Tento jedinečný gastronomický zážitek je možno si vychutnat až do 28. února.