Hořet začalo před 20. hodinou. Plameny měly zachvátit pokoj, kde byl jeden starší muž. Tomu už však v té chvíli nebylo pomoci. 

Záchranáři poskytli první pomoc dalším pěti lidem, kteří se snažili požár uhasit do příjezdu hasičů. 

"Na místo byly vyslány tři týmy zdravotnické záchranné služby, a to ze stanovišť v Hlučíně a Dolním Benešově. Zasahující lékařka již nemohla pomoci třiašedesátiletému muži, který byl při požáru v domě postižen natolik vážně, že na místě zemřel ještě před příjezdem záchranných složek. Posádky ZZS ošetřovaly pět dalších osob ve věku mezi osmnácti a pětačtyřiceti lety – čtyři muže a ženu. Všichni pacienti byli při vědomí a se záchranáři komunikovali, došlo u nich k intoxikaci zplodinami hoření. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče je záchranáři přepravili do ostravské Městské a Fakultní nemocnice. Předáni byli na interních ambulancích obou zdravotnických zařízení," informoval mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl. 

Hasiči k zásahu vyslali pět jednotek.

"Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno v neděli večer - čtvrt hodiny před 20. hodinou. Do Průkopnické ulice vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Hlučín a Opava, společně s nimi tři jednotky dobrovolných hasičů – Vřesina u Opavy, Hlučín a Píšť. Hořelo v prvním patře rodinného domku. Oheň poškodil hlavně obývací pokoj, další pokoje hustý kouř. Požár se nejprve snažili uhasit sousedé pomocí dvou práškových přenosných hasicích přístrojů. Hasiči v dýchací technice uhasili oheň za čtvrt hodiny. Na odvětrání kouře použili přetlakový ventilátor," popsal mluvčí hasičů Petr Kůdela. 

Proč začalo v domě hořet, zatím není jasné. Příčinu na místě zjišťovali hasiči i policisté.

„Cizí zavinění se v souvislosti s úmrtím muže nezjistilo, byla však nařízena soudní pitva,“ potvrdil mluvčí opavské policie René Černohorský.

Vrtulník ke zraněným neletěl

Lidé z Vřesiny, kteří zásah u požáru sledovali, popsali, že nad obcí se také pohyboval vrtulník. Jeho přítomnost dávali do souvislosti s požárem a domnívali se, že přiletěl pro některého ze zraněných. 

Jak Deník ověřil, vrtulník tam skutečně byl, ale jeho akce nesouvisela s požárem, ale s úplně jiným zásahem ve vedlejší obci Píšť. 

"Letecké posádka byla zhruba o půl desáté večer vyslána do obce Píšť, kde v té době pozemní posádka resuscitovala pacientku. Ta pak byla do nemocnice převezena sanitkou a vrtulník se proto mohl ještě před přistáním otočit a vrátit na ostravskou základnu," uvedl mluvčí Humpl. 

Dopravní nehoda tří vozidel v Ludgeřovicích.
Dvě vážné nehody na Opavsku si v sobotu vyžádaly pět zraněných