Jejich operační středisko dostalo zprávu o tom, že na místě hoří, ve 12.55 hodin. Do Slavkova vyjela profesionální jednotka z Opavy a povoláni byli i místní dobrovolní hasiči.

„Po příjezdu bylo zjištěno, že oheň poničil dva v garáži zaparkované motocykly a osobní automobil. V době příjezdu hasičů už byl požár téměř uhašen. Zasahující jednotky provedly ochlazení vysokotlakým vodním proudem, zabezpečily přirozené odvětrání objektu a po kontrole místa termokamerou zásah ukončily. Celková škoda byla vyšetřovatelem hasičů předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun,“ popisoval mluvčí krajských hasičů Jakub Kozák s tím, že příčina vzniku požáru je v šetření.

Prezident České stomatologické komory Roman Šmucler.
Opavští lékaři s šéfem komory nesouhlasí. Zubařů je v regionu málo, shodují se

Na místě zasahoval také tým rychlé lékařské a rychlé zdravotnické pomoci. Při požáru byli zraněni dva muži, jednomu z nich museli navíc hasiči odstranit z popálené ruky prstýnek. „Pětatřicetiletý muž utrpěl vážné popáleniny prvního a druhého stupně v oblasti hlavy, obou horních a částečně i dolních končetin. Záchranáři zajistili prvotní ošetření popálených ploch, zahájili podávání léků tlumících bolest a infusní terapii,“ řekl mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Druhý, devětapadesátiletý muž, skončil s popáleným obličejem a nohou. „Jeho poranění se jevilo jako méně závažné. I on byl ošetřen v rámci přednemocniční neodkladné péče. Zásah vrtulníku nebyl vzhledem k neletovým klimatickým podmínkám možný, oba postižené proto sanitky transportovaly do popáleninového centra Fakultní nemocnice Ostrava,“ dodal Humpl. 

Kapitánovi L. T. se díky důsledným hygienickým kontrolám podařilo zlepšit zdravotní podmínky vojáků v Mali.
Hlučínský veterinář vyřešil zdravotní potíže vojáků v Mali