Informaci o požáru v Hrabincké ulici obdrželi hasiči ver čtvrtek 16. prosince pře 15. hodinou. "Požár zasáhl celý byt, jedna osoba při něm byla zraněná, tu hasiči evakuovali z 12. patra pomocí nosítek," uvedl krátce po akci mluvčí moravskoslezkých hasičů Jakub Kozák.

Šlo o třiačtyřicetiletého muže, kterého hasiči v bytě našli v bezvědomí. Když ho ale předávali do rukou zdravotnických záchranářů, pán již komunikoval.

Po úspěšné spolupráci mezi polskou a českou policií byl na území Polska zadržen a vydán do Česka nebezpečný pachatel, který se skrýval před spravedlností v Polsku.
VIDEO: Drogový zločinec se skrýval v Polsku. Vypátral ho policista z Karviné

"S posádkami ZZS komunikoval, avšak zasahující lékař u něj zjistil popáleniny II. stupně v rozsahu přibližně patnácti procent tělního povrchu, stejně jako pravděpodobné zasažení dýchacích cest. Musel být proto uveden do umělého spánku a zaintubován, rovněž převeden na přístrojem řízenou ventilaci. Týmy ošetřily popáleniny, zajistily tepelný komfort a podaly potřebné léky. Pacient byl následně transportován do Fakultní nemocnice v Ostravě a předán do péče popáleninového centra," sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. 

Před 16. hodinou byl požár uhašen. Hasiči ale museli evakuovat i lidi z okolních bytů. U domu přistavili evakuační autobusy, aby lidé nemuseli mrznout venku. "Z domu bylo ve spolupráci s Policií České republiky evakuováno 47 osob," řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp.

Agentura se na svých webových stránkách prezentuje svou účastí na řadě velkých akcí, mimo jiné na Colours of Ostrava, běžeckém seriálu Runczech.com a svého času zajišťovala i bezpečnost na zápasech Baníku Ostrava (na ilustračním snímku).
Policie vyšetřuje ostravskou bezpečnostní agenturu, majitelé jsou ve vazbě

Po 17. hodině se již lidé mohli vrátit domů. "Hasiči dostali požár pod kontrolu během 30 minut, dalších 20 minut jim zabrala jeho celková likvidace. Příčina vzniku požáru je nyní v šetření vyšetřovatelů Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje. Škoda byla vyčíslena na 350 tisíc korun," doplnil Lukáš Popp. 

Týmy zdravotnické záchranné služby vyjížděly dnes, ve středu 16. prosince odpoledne k muži, vážně zraněnému při požáru na Karvinsku. V patnáct hodin převzali operátoři tísňové volání z Českého Těšína. Na pomoc byla vyslána posádka rychlé zdravotnické a následně rychlé lékařské pomoci.