V Praze se v pondělí uskutečnilo finále soutěže pro Českou a Slovenskou republiku. Porota, ve které zasedly významné osobnosti ze světa módy a kultury, vybrala pět vítěžů, dva jsou z České republiky.

„Vítězi za Elite Česko se stávají Amélie Konšelová a Alex Hanus, za Elite Slovensko Lenka Saturyová a Patrik Vališ," uvedl na sociální síti módní magazín Elle. Na galavečeru byl nakonec vyhlášen i vítěz za Ukrajinu.

Karolína Kopíncová po zvětšení prsou
Česká Miss Karolína Kopíncová ukázala dekolt po zvětšení

Schwarzkopf Elite Model Look je nejprestižnější modelingovou soutěží světa. Čeští vítězové, šestnáctiletá Amélie Konšelová a devatenáctiletý Alex Hanus budou Česko zastupovat na světovém finále soutěže, které se uskuteční v Barceloně.

Dveře dokořán

Vítězství nejen v ní, ale už i v národním kole, znamená dokořán otevřené dveře na přehlídková mola těch nejslavnějších značek. Dokazují to i příběhy vítězů předchozích ročníků. Jejich jména dnes zná celý módní svět.

Louis Vuitton se svými zaměstnanci v dílně v městečku Asnières. Kufry s plochým víkem, které vyráběli, znamenaly batožinovou revoluci.
Do Paříže přišel pěšky jako chudý sirotek. Vuittona později najal císař

Patří mezi ně například topmodelky Hana Jiříčková, Denisa Dvořáková, Eva Klímková, Barbora Podzimková či Jana Tvrdíková. Objevily se na titulních stranách několika edicí prestižních módních magazínů jako Vogue a Elle, či nafotily kampaně pro věhlasné módní značky. „Věřím, že jsme hostům představili nové modelky a modely s potenciálem Hany Jiříčkové, Daniely Kociánové, Michaely Hlaváčkové nebo Josefa Utěkala a že je brzy budeme vídat na světových molech a titulcích módních magazínů,“ pochvaloval si letošní ročník ředitel soutěže Saša Jány, a zavzpomínal přitom na úspěchy dřívějších vítězů.

I když letošní národní kolo soutěže bylo sotva vyhlášeno, jeho organizátoři už vyhlíží příští ročník a těší se na další modelingové talenty. „V září se v obchodních centrech po celé České i Slovenské republice uskuteční celkem jednadvacet castingů, které odstartují další ročník soutěže,“ nastínil Jiří Zalabák z Elite Prague Production.