Dokážete ještě spočítat, kolikátá je to kniha?
Šestatřicátá, a myslím, že platí totéž pro knihy i pro lidský život. První roky se píší snadno, s každým rokem je život i psaní těžší. Ale protože považuji roky mezi čtyřiceti a pětapadesáti za nejlepší, tak doufám, že to tak bude i s mými knihami.

Kniha se jmenuje Užívej života, jak vy užíváte života?
Různě. (smích) Snažím se dělat věci, co mě baví.

„Co se týče cestování, potřebujeme dokončit naši cestu napříč republikou, abychom si v tom doma – a to doslova – udělali pořádek. Rád bych vzal ženu do Gruzie,“ říká Tomáš Tureček a Martina dodává: „Já si myslím, že by nám slušely také prázdniny v Římě.“
Nejsme žádní šílenci, říkají o sobě manželé Martina Kociánová a Tomáš Tureček

Jste člověk, který plánuje, nebo žijete přítomností?
Nevím… Myslím, že moc neplánuju, ale zase taky úplně nevím, jestli žiju přítomností. Jsem taková opatrná.

Letos v červnu jste vydala knihu Zájezd snů, už tehdy jste věděla, že vyjde i tato kniha?
Ano, to už jsem věděla. Je to vlastně takový soubor rad a bonmotů, které se v průběhu času nahromadily, takže jsem si říkala, že teď už je čas, abych je vydala. Píšu bonmoty i pro Český rozhlas a už jsem jich měla dost.

Jitce Asterové odrostly děti a přiznává, že na sebe má víc času. Baví ji, hrát si s oblečením, což oceňují především ženy.
Jitka Asterová: Vrásky mi nevadí. Otáčí se za mnou ženy a mladí mě chválí

Chodí za vámi lidé a říkají vám je?
Stává se mi to často, nebo je taky nacházím na sociálních sítích. O mých knihách se říká, že jsou veselé a optimistické, problém je, že si myslím, že já optimistka nejsem. Jsem realistka a můj smích je, jak říká klasik, důstojná cesta ze zoufalství.

Jako jednoho z kmotrů knihy jste si vybrala Jakuba Koháka, proč právě jeho?
Kubu jsem zvolila proto, že nemá nikdy zbytečný kecy. Řekne to, jak to je, jak to cítí a také mi byl v seriálu velmi dobrým milencem, na to se nedá zapomenout. Prostě je to muž na svém místě. (smích)