Beats for Love: 1000 People of Love
Kdy: 2. července až 5. července
Kde: Dolní oblast Vítkovice, Ostrava
Za kolik: cena v předprodeji 369 Kč/ den
Vzhledem k přesunutí letošního ročníku festivalu Beats for Love z důvodů Covid-19, se jeho organizátoři rozhodli uspořádat alespoň menší happening v industriálním areálu Dolní Vítkovice. Čekají vás 2 areály, ve kterých proběhne celkem 7 žánrově zaměřených akcí. Počítá se zde s kapacitou 1000 osob / den / areál.

Promítají letní biografy
Kdy: 3. - 5. července
Kde: Bolatice, Hlučín
Zhlédnout film pod širým nebem mají zájemci možnost třeba v Bolaticích, konkrétně v tamním areálu koupaliště. Například v pátek 3. července od 21.30 bude k vidění komedie Román pro pokročilé. V sobotu 4. července ve stejný čas pak pohádka Zakleté pírko. Vstupné na promítání je dobrovolné. V Hlučíně se budou podobně jako v minulých letech místa projekcí střídat. V pátek 3. července se bude v Darkovičkách na tamním fotbalovém hřišti pouštět komedie Po čem muži touží, v neděli 5. července pak na Rovninách u „Agiťáku“ romantické hudební drama Zrodila se hvězda. Projekce začnou ve 21.30. (ber)

 

Kostelem zazní první abonentní koncert
Kdy:
3. července od 19 hodin
Kde: kostel sv. Václava v Opavě
První abonentní koncert pro předplatitele v Opavě se odehraje v kostele svatého Václava už v pátek 3. července od 19 hodin. Bude na něm vzdán hold letošnímu jubilantovi, velikánu mezi skladateli, Ludwigu van Beethovenovi. V prosinci totiž uplyne 250 let od jeho narození. Orchestr zahraje pod taktovkou dirigenta Jiřího Rožně, vystoupí klavírista Matyáš Novák a sopranistka Kateřina Kněžíková. (ber)

III. Pyžamová jízda Ostravou
Kdy: 3. července v 17.30
Kde: Sraz před radnicí Ostrava-Jih, Horní 3, Ostrava-Hrabůvka
Za kolik: zdarma
Užít si netradiční projížďku na kole můžete v pátek v Ostravě, bude vám stačit kolo a netradiční oděv jako je pyžamo, noční košile, overal, ale třeba i župan. Jedná se o recesi, do níž se každým rokem zapojuje stále více lidí a tentokrát to můžete zkusit také. Sraz v 17.30 hodin před budovou radnice Ostrava-Jih. Cyklistický dav v pyžamech projede ostravskými ulicemi. Délka trasy je přibližně 15 km a nebude chybět zastávka na občerstvení nebo společné fotografování. Akce se koná jen za příznivého počasí bez deště.

Heidiband – koncert
Kdy: 3. července v 19.00
Kde: Trojhalí Karolina, Ostrava
Za kolik: 150 Kč
Kapela Heidiband, která doprovází vystoupení zpěvačky Heidi Janků vystoupí v pátek v ostravském Trojhalí Karolina. Na jejich hodinovém koncertě se můžete těšit na největší hity Heidi Janků a určitě skvělou zábavu. Stačí se vydat na zastřešené náměstí Trojhalí Karolina a užít si tento koncert.

Tady Vary – Etáž
Kdy:
od 3. července do 11. července
Kde: Kino Etáž, Hlubina, Ostrava
Za kolik: základní vstupné na projekci 130 Kč
Karlovarský filmový festival si budete moci užít i v Ostravě na Hlubině v nově otevřeném kinobaru Etáž. Připraveno je 16 pečlivě vybraných snímků, které se budou hrát dvakrát denně, ve stejný čas po celé republice. Výjimkou bude zahajovací a zakončovací den, kdy proběhnou pouze večerní projekce. Představení budou koncipována ve festivalovém duchu, budou doplněna odbornými úvody přenášenými on-line do sálu.

Veselá bída – koncert
Kdy: 3. července v 19.30
Kde: Amfiteátr na Horečkách, Frenštát pod Radhoštěm
Za kolik: dospělí 60 Kč, děti 30 Kč
V rámci Frenštátského kulturního léta se můžete v pátek těšit na zajímavý koncert. Hudební skupina „Veselá bída“ vznikla v roce 2000 na popud někdejšího zpěváka Františka Segrada, který ukončil hostování ve skupině Čechomor a inicioval založení nové skupiny s podobným tématickým zaměřením. Od svého počátku se drží svého zaměření – netradiční pojetí tradičních lidových písní. V současné době kapela směřuje k folkrocku.


Fajny Festival
Kdy: 4 července od 15.00
Kde: Obecní areál Dolní Životice
Za kolik: 200 Kč
V sobotu 4.července proběhne první ročník jednodenního festivalu Fajny Fest. Návštěvníci se budou moci těšit na koncerty kapel jako je Poetika, Kofe-In, Naděje, Cactus, Draath 42 a další.


Dobývání hradu Plumov, aneb temná doba války třicetileté
Kdy: 4. - 6. července od 9.30 do 17.30
Kde: Hrad Plumov
Za kolik: více na www.akce.sovinec.cz
Od soboty do pondělí se na nádvoří před vysokým zámkem a pod starým hradem vystřídají divadelníci, šermíři, sokolníci a loutkáři, aby vám předvedli své umění. Vrcholem každého dne pak bude po 13:00 scénická bitva o hrad Plumlov. Při nepřízni počasí bude program přesunut do Velkého sálu pod starým hradem.


Letní kino: Příliš osobní známost
Kdy: 4. července ve 21.15
Kde: Amfiteátr na Horečkách, Frenštát pod Radhoštěm
Za kolik: 40 Kč
Frenštátské kulturní léto vám v sobotu večer přináší filmové představení a vy si budete moci užít letní kino se vším všudy. Těšit se můžete na český romantický film Příliš osobní známost. Natálie (Petra Hřebíčková) je šťastná svobodná třicátnice se skvělou kariérou a dlouholetou nejlepší kamarádkou Simonou (Tatiana Dyková), které se právě obrátil život vzhůru nohama. Vstup je vhodný od 15 let.

K expresu zapřáhnou i historický „dřevák“
Kdy:
od 4. do 6. července
Kde: Opava - Svobodné Heřmanice
Pokud se v sobotu 4. v neděli 5. nebo o svátečním pondělí 6. července chystáte na výlet Hvozdnickým expresem, který jezdí na železniční trati mezi Opavou a Svobodnými Heřmanicemi, pak se můžete posadit i do historického vozu zvaného „dřevák“. Jde o dřevěný vagon Bratislavské električky, který ve své době převážel cestující z Bratislavy do Vídně.
Hvozdnický expres také letos vypravuje v pátek večer jeden spoj, o sobotách, nedělích a svátcích jezdí soupravy tři. (ber)

Horkýže slíže, zakázanÝovoce - Barrák music hrad
Kdy: 5. července ve 20.00
Kde: Slezskoostravský hrad, Ostrava
Za kolik: 400 Kč
V rámci projektu Barrak music hrad je pro vás na Slezskoostravském hradě připraven další zajímavý koncert. Tentokrát se můžete těšit hned na dvě kapely. Horkýže Slíže je slovenská rocková kapela z Nitry, která vznikla 4. listopadu 1992. Dvakrát získala platinovou desku. Jako předkapela vystoupí zakázanÝovoce.