Ta, která náš region v poslední době nejvíce trápí. Jak nejlépe pomáhat průmyslu, aby mohl fungovat, a jak zachránit těžbu uhlí, aby lidé nepřicházeli o práci a životní úroveň v našem kraji se nezhoršovala?

Na tuto otázku zřejmě bude prezident Zeman hledat odpověď s každým, s kým se tady setká.

Co myslíte vy? Pomůže návštěva prezidenta zlepšit situaci v Moravskoslezském kraji?
Hlasovat můžete v anketě na konci článku.

Občanů v ulicích Moravskoslezského kraje jsme se dále zeptali:

Které problémy našeho kraje by měl prezident Miloš Zeman pomoci řešit?

Břetislav Komárek, 45 let, Karviná:
Já si snad ani nemyslím, že by měl prezident pomoci řešit naše problémy. Pokud jde o OKD, to by se mělo řešit pouze s panem Bakalou, Miloš Zeman by mu pak měl domluvit, možná i s železnou tyčí v ruce. Navíc si myslím, že pan Zeman je první prezident, který to má v hlavě srovnáno a jeho návrhy řešení se mi zamlouvají.

Silvie Krpcová, 23 let, Ostrava:
Myslím si, že jeho návštěva ničemu nepomůže, rozhodně ne v blízké budoucnosti. Maximálně tady může obhlédnout situaci a zjistit, co se vlastně děje.

Jaroslav Matoušek, 76 let, Bruntál:
Měl by se zabývat především nezaměstnaností, ta je, hlavně na Bruntálsku, palčivý problém. Počasí asi nezmění, to je jasné.

Josef Ježovica, 71 let, Opava:

Stanjuru s Hadamczikem by měl nechat zavřít do basy. Jinak je podle mého Opavsko bez problémů.

Václav Růžička, 21 let, Ostrava:
Alkoholismus. Ne, dělám si legraci. Hlavním problémem je v našem kraji nezaměstnanost, takže by ji měl pomoct řešit.

Žaneta Gál, 33 let, Frýdek-Místek:
Nejvíce náš region trápí vysoká nezaměstnanost, takže by se měl tímto problémem určitě zabývat. Zapomínat by neměl ani na drogovou problematiku.

Milan Poliak, 67 let, Nový Jičín:
Řešit by měl především zaměstnanost. V rámci republiky by se měl pokusit spravit blbou náladu mezi lidmi, a když už přišly na řadu předčasné volby, tak by se měl věnovat tomu, aby byla v jednotlivých krajích práce a všechno se to tady v té zemi nějak uspořádalo a uklidnilo.

*Ptali se zpravodajové Deníku. Anketu včetně fotografií najdete v úterním tištěném vydání Deníků Moravskoslezského kraje.