Závod se pojede v sobotu 12. června u hotelu Galik v Resortu Valachy.

„Sportovci dlouhou dobu neměli možnost se potkat při závodech a poměřit síly, atmosféra hecování, přátelského soupeření a adrenalinu už mnohým hodně chyběla. Závod Bike Valachy bude jednou z prvních povolených akcí, což určitě znásobí jeho tradičně skvělou atmosféru,“ doufá organizátor cyklistického klání Bohuslav Komín.

Fotbalisté Luhačovic (v černých dresech) prohráli se Štítnou nad Vláří 1:2 na penalty. Foto: pro Deník/Jan Zahnaš
POTVRZENO! Výkonnostní fotbal odstartuje v kraji až druhý víkend v srpnu

Pro závodníky chystají pořadatelé hlavní závod na 50 kilometrů a kratší závod na 25 kilometrů. Trasa Bike Valachy vede od startu u hotelu Galik přes Třeštík a Sůkenickou a zpět kolem hotelu Pod Javorem po cyklostezce Bečva a běžkařské trase. Počítá se také s doprovodnými dětskými závody na 100 metrů až 8 kilometrů podle věkové kategorie. Nejmenší děti do 4 let mohou trasu odjet i na odrážedlech.

POZOR! POVINNÉ JE PŘIHLÁŠENÍ ONLINE

Na rozdíl od minulých ročníků je ale možné se do závodu přihlásit jen předem on-line na webu www.valachytour.cz. V souladu s pokyny hygieniků nebude možná registrace na místě, aby nedocházelo k rizikovému shromažďování na jednom místě.

„Samozřejmostí, kterou také bude třeba dodržet, je respektování dalších obvyklých pravidel dnešní doby – účast pouze s potvrzením o testu, očkování či prodělaném covidu nebo dodržování rozestupů,“ dodává Bohuslav Komín.

POČÍTÁ SE I SE SRPNOVÝ TRIATLONEM

Bike Valachy je součástí sportovního seriálu Valachy TOUR pořádaného Resortem Valachy. První závod seriálu – Noční stopa Valachy – musel být v únoru z důvodu špatné epidemiologické situace zrušen. Naproti tomu lze očekávat, že další akce následující po Bike Valachy – triatlonový závod Valachy MAN – proběhne také podle zvyklostí.

Naplánovaný je na 6. a 7. srpna a už je také možné se do něj registrovat. Stejně jako v minulých letech, i letos mohou sportovci využít k přípravě Triatlonový kemp s Ironmanem Petrem Vabrouškem, který se koná od 22. do 25. července v hotelu Lanterna, při kterém se trénuje na trase závodu Valachy MAN.