„Ostravský krajský soud schválil vypořádání společného jmění manželů a díky tomu už Nadace Charty 77 – Konto Bariéry uvolnila a přeposlala požadovanou částku,“ uvádí Palkovič s tím, že od čtvrtka je bydlení jisté. A až vyřídí formality ohledně věcného doživotního věcného břemene pro syna, nikdy více nebude jeho domov ohrožen!

Ilustrační snímek.
Tonoucí dítě bezvládně leželo na dně bazénu. Oživovali ho plavčíci a záchranáři

Palec nahoru, výmluvné gesto Pavla Palkoviče mladšího svědčí o tom, že trable s bytem jsou minulostí.Zdroj: archiv rodinyOtec má za sebou rozvodové tahanice s exmanželkou (matkou Pavlíka), při nichž hrozilo, že přijde o opavský byt, kde se synem žije. Do projektu s názvem Domov pro Pavla se na jejich podporu zapojují mj. pediatr Jiří Duda, operní diva Hana Fialová či zpěvák Tomáš Savka… i dva tisíce cizích lidí přispívajících řečené nadaci na beneficích v Ostravě a Opavě.

„Přidaly se firmy, zástupci ostravského a opavského magistrátu či kraje,“ říká Palkovič starší s tím, že seznam těch, jimž s Pavlíkem děkují, je předlouhý.

Počínaje jejich advokátkou Lucií Peterkovou, přes fyzioterapeutku Danielu Šolcovou až po Martinu Komárkovou umožňující handicapovanému mladíkovi letní rehabilitace či Ingrid Černou zajišťující jeho přepravu.

Pavlík – do předloňského srpna běžný, zdravý kluk milující fotbal a učící se instalatérem – musí po kolapsu, operaci a umělém spánku zkoušet žít znovu od začátku.

Utkání 3. kola FORTUNA:LIGY: Baník Ostrava - FK Teplice, 26. července 2019 v Ostravě. Na snímku Milan Baroš.
Baník nedal pátou penaltu po sobě! Taky proto s Teplicemi prohrál

Dobrovolnice Zlatuše Zobalová pomáhá handicapovanému s učením a chodí s ním i na procházky.Zdroj: archiv rodiny„Ani se sám nenají, zatím zvládá jen kašovitou stravu. Ale nevzdáváme se, bojujeme, děláme pokroky!“ popisuje táta s tím, že po mentální stránce je syn v pořádku. Myslí mu to a dovede normálně mluvit.

A chodí za ním domů i dobrovolnice, studentky Zlatuše Zobalová a Michaela Matušková, pomáhající s učením.

„Máme se sebou první stupeň základní školy. Malá násobilka je v pohodě. Od září jdeme na učivo druhého stupně,“ konstatují.

Pavlíkovi podle jeho blízkých ostatně prospívá vědomí, že trable s bytem skončily. Jeho gesto s palcem nahoru to jen potvrzuje!

Srnce hasiči zachránili během několika minut.
Srnec plaval v bazénu jako neřízená střela
Tereza Tylová, 13. 7. 2019, 45 cm, 2670 g, Ostrava. Městská nemocnice Ostrava.
Právě jsme se narodili, podívejte se na fotogalerii miminek